Metinden yararlanarak defterinize hayali ögeler içeren kısa bir metin yazınız.

“Metinden yararlanarak defterinize hayali ögeler içeren kısa bir metin yazınız.” sorusu ile ilgili bir metin yazacağız. (4. Sınıf Türkçe kitabı Akdeniz’le Röportaj metni) Başlık size ait olsun.

Son günlerde kış mevsiminde olduğumuz halde kar yağmaması beni üzüyordu. Ancak dün akşam aldığım son bilgiye göre ülkemizin batısı kar yağışlı geçecekmiş. Ben de bu haberi aldığıma çok sevindim. Sabırsızlıkla kar yağışının gelmesini beklemeye başladı.

Geceye doğru balkonda oturup sokak lambasının ışığında kar tanelerini görmek istiyordum. O sırada kar yağışı başladı. Kar tanelerinden biri tam avucumun içine düştü. Onunla sohbet ettim. Ona “ artık eskisi gibi çok yağmıyorsunuz, bunun sebebini öğrenebilir miyim?” dedim. Kar tanesi derin bir iç çekti ve şöyle dedi:

- Biz her kış mevsiminde ülkenizi ziyaret ediyoruz ama son yıllarda insanlar bilinçsiz davranıyor, çevreyi kirletiyorlar, küresel ısınmaya yol açıyorlar. Bu durum kutuplarda da olmak üzere havanın ısınmasına yol açıyor. Biz de soğuk havaların azalmasına bağlı olarak ülkenizi fazla ziyaret edemiyoruz. Eksikliğimiz tamamen bundan ibarettir. 

Seni mutlu etmek isterdim, dedi. Ben de bu konuşmadan çok etkilendim. Kar tanesine, olsun sen beni yalnız bırakma, her kış mevsiminde buraya gel tamam mı, dedim. O da tamam senin için her zaman buraya geleceğim. Sen de bu konuda insanları bilinçlendir dedi ve gitti. O günden sonra her kış mevsiminde o kar tanesinin gelmesini dört gözle bekliyorum.

8 Yorumlar

Daha yeni Daha eski