Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.

Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte teknolojik terimler hayatımızda sık bir şekilde kullanılmaktadır. Burada yapmamız gereken en önemli şey; teknolojik terimler yerine Türkçe karşılıklarını kullanmaktır.

Teknoloji konulu bu yazımızda, günlük hayatımızda en çok kullandığımız teknolojik terimlere örnek verecek olursak mouse yerine fare, computer yerine bilgisayar ve modem yerine ise çevirge gibi kelimelerini kullanabiliriz. Joy-stick yerine kumanda kolu, printer yerine yazıcı ve scanner yerine tarayıcı kelimeleri daha uygun Türkçe karşılıklardır.

Navigasyon yerine yolbul ve adaptör yerine uyarlayıcı sözcüklerinin kullanımı Türkçe açısından daha uygun olacaktır. Sonuç olarak teknolojik terimlerin yerine Türkçelerini kullanmak hepimizin görevidir. Dilimizi sevmeli ve yabancı sözcükler yerine Türkçe kullanmaya özen göstermeliyiz.

yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıkları
Mouse: fare
Computer: bilgisayar
Modem: çevirge
Joy-stick: kumanda kolu
 Printer: yazıcı
Scanner: tarayıcı
Navigasyon: yolbul
Adaptör: uyarlayıcı

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski