Anlamca Özdeş Ne Demek, Türce Özdeş Ne Demek?

Anlamca özdeş ne demek, türce özdeş ne demek? Kısaca açıklayınız.

Anlamca özdeş ne demek, türce özdeş ne demektir? Anlamca özdeş demek, aynı anlamda kullanılmak demektir. Özdeş ifadesi bir şeyin başka bir şeyle aynı olması, aynı türden olması demektir. Öğrencilerin test çözerken karşılaştıkları anlamca özdeş ne demek ve türce özdeşi nedir gibi soruları daha iyi anlamalarını sağlamak için bu konuya açıklık getirelim.

Anlamca özdeş bir kelime veya cümlenin aynı anlamda kullanılması, birebir aynı anlama gelmesi demektir. Türce özdeş ifadesi de kelimenin veya örneğin aynı türden olması demektir. Örneğin “Aşağıdakilerden hangisinde bu cümledeki ile türce özdeş fiilimsi kullanılmıştır?” diye bir soru ile karşılaşırsak, örnekteki fiilimsi isim fiil ise şıklarda arayacağımız türce özdeş fiilimsi de isim fiil olmalıdır. Örnekteki zarf fil ise biz de seçeneklerde zarf fiili aramalıyız.

Konuyla ilgi bir başka örnek verelim. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yukarıdaki cümledeki sıfatın türce özdeşi kullanılmıştır diye bir soru görürsek, ilk önce örnek cümledeki sıfatın türünü belirlemeliyiz. Ondan sonra o sıfatla aynı türe sahip olan kelime hangi seçenekte varsa, onu işaretlemeliyiz.

Yani yukarıdaki verilen cümledeki, niteleme sıfatıysa şıklarda da türce özdeş sıfat olarak niteleme sıfatı kullanılan şıkkı bulup onu işaretlemeliyiz. Veya işaret sıfatı ise biz de şıklarda işaret sıfatı bulunan cümleyi bulmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski