Yoğurdu Tuz İnsanı Söz Öldürür ile İlgili Kompozisyon

“Yoğurdu tuz insanı söz öldürür ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Yoğurdu tuz insanı söz öldürür atasözü tuzun yoğurt için zararlı bir madde olması gibi sözün de insana zarar verebildiğini ifade etmektedir. Söz söylemeden önce düşünerek hareket etmek bu anlamda çok önem kazanmaktadır.

Ağzımızdan çıkan bir acı söz karşımızdaki insanı öldürebilir. Bu yüzden ne söylediğimize dikkat etmemiz son derece önemlidir. İnsana söylenen kötü bir söz çok ağır gelir. Bu yüzden sözlerimizle kimsenin kalbini kırmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü söz bir ok gibidir, ağızdan çıktıktan sonra bir daha geri gelmez. İnsanı yaralayan söz söylenmekten kaçınmak gerekir. Tuz da yoğurda katılınca yoğurdun olumlu etkilerini yok etmektedir. Zaten yoğurdun içinde de iyot bulunmaktadır. Tuz katılırsa yoğurt da taşıdığı besin değerini kaybeder. Nasıl ki yoğurdu tuz öldürürse, insanı da kötü bir söz yıkar.

Sonuç olarak ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz. Sonradan başımızın ağrımaması için neler söylediğimiz çok önemlidir. Kırıcı olmadan yumuşak bir ses tonu kullanmak çok daha iyi olacaktır. Yoksa dilimizin kötü olmasından ağır şekilde etkilenebiliriz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski