Güler Yüzlü Olmanın Önemini Anlatan Kompozisyon Kısa

Güler yüzlü olmanın toplum hayatındaki önemini vurgulayan bir paragraf yazınız sorusuna göre “güler yüzlü olmanın önemini anlatan kompozisyon” yazısını kısaca aktardık.

İnsan ilişkilerinin temelinde güler yüzlü olmak vardır. Güler yüz karşısında olmaz denilen şeyler olur. Katı kalpler hayat bulur. Bu da insanları birbirine yakınlaştırır. Dolayısıyla iyi anlaşmak, karşımızdaki ile yakınlaşmak tamamen güler yüze bağlıdır. Bizler toplumda her zaman güler yüz göstermeliyiz. Asık suratlı bir insan beton duvar gibidir. Ona baktığınızda adeta beton bir duvara çarpmış gibi hissedersiniz. Sanki böyle bana yaklaşma der gibi bir hali vardır.

Gülümsemekten uzak bir kişi ne yaparsa yapsın iyi ilişkiler kuramaz. Bu yüzden hem daha sağlıklı bir çevre için hem de ilişkilerimizde daha iyi anlaşmak için güler yüzlü olmanın önemini anlamalıyız. Çünkü asık suratlı kişiler bizlere itici gelir. Onlara yaklaşmak aklımızın ucundan bile geçmez. Gerçek anlamda başarı sağlamada çalışmanın ve emeğin yanı sıra güler yüze de ihtiyacımız olduğu gerektir. Zaten güler yüzlü olan insan işini severek yapan insandır. Böyle insanlar ne işle uğraşıyor olursa olsunlar işine gereken önemi verirler. Güler yüzlü olmak hayatta bütün işlerimizi kolaylaştırır. Toplum hayatında herkesle kolay anlaşmamın yolu güler yüzde geçer.

Özetlemek gerekirse yüzü gülmeyen insanlar somurtkan ve asık suratlı olur. Kimse onlarla bir araya gelip aynı ortamda bulunmak istemez. Böyleleri buz gibi insandır ve başarıya uzaktır. Etrafa soğuk bir enerji yayar yüzü gülmeyenler. Onların bulunduğu bir ortamda soğuk rüzgarlar eser. Adeta her şey anlamını yitirir.

7 Yorumlar

Daha yeni Daha eski