Darı Unundan Baklava İncir Ağacından Oklava Olmaz ile İlgili Kompozisyon

Darı unundan baklava incir ağacından oklava olmaz ile ilgili kompozisyon yazısı için bakınız.

Bir işin yapılması için en uygun araç gereçler ne ise o kullanılmalıdır. Bunun tam tersini düşündüğümüzde, o iş sağlam olmaz. Yani işle ilgili verilen emek de boşa gider. Baklava en iyi sert buğday ununda yapılır. Oklava için de sert ve sıkı olması nedeniyle kayın ağacı tercih edilir. Dolayısıyla bir şeyin güzel olması kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Malzeme kötü olunca bu işten iyi bir sonuç çıkmaz.

Gerçekten bir işte başarılı olmak istiyorsak veya yaptığımız işten verim almak istiyorsak, o iş için en iyi malzeme nedir, hangi malzemeleri kullanmak daha doğrudur, bu konu üzerime kafa yormalıyız. Uygun malzemeleri kullandığımız takdirde yaptığımız işte başarı sağlarız. Yoksa insanın aklına ister istemez darı unundan baklava incir ağacından oklava olmaz sözü gelmektedir. Bu durum insanlar için de geçerlidir. Yani insanlar yeteneklerine uygun bir alanda çalışırsa başarılı ve verimli olabilir. Bir doktordan öğretmen performansı beklemek son derece yanlış olur değil mi? Veya Türkçe öğretmeninin matematik dersini etkili bir şekilde anlatması ne kadar uygun olur? Yahut dersle hiç alakası olmayan bir öğrenciden Fen lisesini kazanmasını beklemek çok mantıksızdır.

İşte asıl anlatılmak istenen, kalitesiz bir malzemeyle mükemmel bir ürün üretilemez cümlesidir. Sonuç olarak diyebiliriz ki kötü araç ve gereçle iyi bir şey yapmak mümkün değildir. Yetersiz kişiden iyi iş beklenemeyeceği gibi kalitesi düşük malzemeden de kusursuz bir eşya yapılamaz. Her şeyin yapıldığı uygun bir malzeme ve yöntem vardır. Bunları kullanarak ancak ortaya güzel bir şey çıkarılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski