Merhamet ile İlgili Deneme Yazısı

Merhamet ile ilgili deneme yazısını okuyup istediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Kompozisyon yazımıza kısa bir başlık koyunuz.

İnsanlar yüreği olan canlılardır. İnsanın yüreğinde sevgi, şefkat ve merhamet duygusu barınır. Bütün bu güzel duyguların asıl kaynağı sevgidir. Örneğin annelerimizi bizleri çok sever. Bunun sonucuna bize karşı her zaman merhamet ve şefkat ile yaklaşırlar. İşte merhamet böyle güzel bir şeydir.

İnsanlar hayatında isteyerek veya istemeyerek hata yaparlar. Hayatı aslında deneme yanılma yoluyla öğrenirler. Hata yaptığımızda ise affolunmak isteriz. Bunun için yüce yaratana dua ederiz. Yani bize merhamet etmesi için yaratana yalvarırız. Çünkü merhamet iyileştiricidir.

Şefkat ve merhamet duyguları birbirinden ayrılmaz. Şefkat sevecenlik demektir, merhamet ise acıma duygusudur. Acıma duygusu olan merhameti biz de hayatımızdan eksik etmemeliyiz. Biz kendimizden küçüklere merhametli olmalıyız ki başkaları da bize merhamet etsin. Hiç kimse merhametsiz biri ile samimiyet kurmak istemez herhalde.

Sonuç olarak merhamet duygusu hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden çevremize merhamet ve şefkat ile yaklaşıp hayatı daha da güzelleştirmek gerekir.  Ancak merhametli olursak gerçek anlamda insan olduğumuzun farkına varır ve hayatımızın sevgiyle anlam kazanmasını sağlayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski