Her Doğan Gün Yeni Bir Başlangıçtır Sözü ile İlgili Kompozisyon

Her doğan gün yeni bir başlangıçtır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun olarak kısa bir başlık belirleyiniz.

Hayat acılarıyla, sevinçleriyle devam ediyor. Biz de bu hayat ırmağında akıntı bizi nereye sürüklerse oraya doğru gidiyoruz. Bazen hayatta mutlu oluyor, bazen de acılar denizinde boğuluyoruz. Her şekilde zaman geçmeye devam ediyor. Bütün olumsuzluklar üst üste geldiğinde asla yılgınlığa düşmemeliyiz.

Her gün birçok sıkıntı çekiyor olabiliriz. Bunlar canımızı acıyor olabilir.İşte hayatın bize getirdiklerine bakarsak, öyle zamanlar oluyor ki her şeyden elimizi eteğimizi çekiyoruz. Umutsuzluğa kapılıyoruz belki de. O zaman aklımıza her doğan gün yeni bir başlangıçtır sözü geliyor. Çünkü bu söz o kadar anlamlı ki, bunu okuyunca veya hatırlayınca insan umutla bakıyor hayata.

Hayatta umutsuzluğa yer yoktur. İnsanız ve bazı zamanlarda her şeyden uzak yaşamayı, kendi yalnızlığımıza çekilmeyi istiyoruz. Acılar, kederler, zorluklar bizi yalnızlığa, umutsuzluğa itebiliyor. Ama umudumuzu kaybetmeden her yeni gün yeni bir başlangıçtır ilkesiyle hayata yeniden tutunmak gerekiyor. Çünkü hayatta her şey insanlar içindir. Yani başımıza kötü bir olay geldiğinde hayata küsmemeli, yolumuza devam etmeliyiz.

Sonuç olarak hayata küsmeden, umuda sımsıkı sarılarak yaşamalıyız. Zira ömrümüzün her günü dert çekecek değiliz. Bugünlerde sıkıntılıysak yarın bir gün her şey düzelecektir. İleriki günlerde yeni başlangıçlar yaparak belki de çok daha iyi günler göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski