Kitaplar Hiç Solmayacak Şifalı Bitkilerdir Sözü ile İlgili Kompozisyon

Kitaplar, hiç solmayacak şifalı bitkilerdir sözü ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Kitaplar, hiç solmayacak bitkilerdir sözü kitapların hiç solmayan bitkilere benzetildiğini anlatmak için kullanılmıştır. Gerçekten de öyledir. Biz bitkilerin etrafa yaydığı oksijenden faydalanıyoruz. Yani bitkiler havayı temizliyor, etrafa güzle kokular saçıyor. Kitaplar da bitkiler gibidir. Etrafını aydınlatır. Hatta kitap okuyanlara kitabın sayısız fayda sağladığını hepiniz bilirsiniz.

Hiç solmayan şifalı bitkiler çevresine nasıl şifa dağıtıyorsa, kitaplar da kendini okuyan insanlara şifa dağıtan çok değerli eserlerdir. Aradan ne kadar uzun zamanlar da geçse kitap içindeki bilgileri daima korur. O bilgiler ise insan hayatına şifa sunar. Dolayısıyla kitaplardan ömür boyu faydalanmak lazımdır.

Şifalı bitkiler konusuna biraz daha açıklık getirelim. İnsanlar hasta olunca doktorların önerdiği ilaçları kullanıyor. Bizi hastalıktan kurtaran ilaçlar da bitkilerden üretilir. İşte bu anlamda, bitkilerin şifalı olduğu ortaya çıkar. Yani bitkiler şifalıdır. Kitaplar da zor zamanlarımızda bize şifa verir. Bu yüzden kitaplar şifalı bitkilere benzetilmiştir.

Nasıl hasta olduğumuzda, iyileşmek için hastaneye gidip, ilaç alıyorsak, ruhumuz sıkıldığında kütüphanelere koşup kitaplara sarılmalıyız. Biz kitap okursak hayatın sıkıntılarına karşı çaresiz kalmış ruhumuz iyileşir. Çünkü kitaplar insana acılarını, kederlerini unutturur, şifa verir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski