Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır ile İlgili Kompozisyon

Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca ele alacağız.

Mart ayı, geçmişte olduğu gibi bugün de soğuk ve yağışlı havaların yaşandığı bir ay olarak ününü korumaktadır. Her ne kadar ilkbahar ayı olarak bilinse de mart ayının çetin kış şartlarıyla karşımıza çıktığını biliriz. Yani mart ayı bitmeden kış tamamıyla sona ermiş olmaz. Bu yüzden yakacak ve ısınma konusunda tedbirli olmakta fayda var. Zira mart beklenmedik yaz ve soğuğuyla kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.

Kış, şubat ayıyla beraber takvimlere göre son bulur. Şubatın sonundan itibaren havalar biraz ısınır. İnsanlar artık bahar geldi diye düşünmeye başlar. Baharın bir nebze de olsa geldiğini havaların ısınmasıyla tahmin edebiliyoruz. Ancak mart, hiç ummadığımız kadar soğuk ve yağışlı geçebilir. Mart ayının soğuğu insanları şaşkına çevirir. Bu soğuk ve zorlu havalarda insanlar, ısınmak için evde ne var ne yok, kazma kürek de dâhil yakarlar. Şimdilerde İstanbul ve yurdun daha birçok bölgesinde yoğun kar yağışları oluyor, sürücüler araç kullanırken zorlanıyor, dışarıdakiler çok üşüdüğünü söylüyor.

Geçmişte mart ayı yine aynı kış koşullarıyla hafızalarda ye retmiş. İnsanlar ısınma ihtiyacı için yakacak temin etmeye başlamışlar. Bu her yıl böyle devam edince mart ayı geldiğinde insanlar bu aya dair soğuk anlamında dikkatli bakıyor. Çünkü mart ayında birçok fırtına oluyor. Bazen hava ayaz oluyor. Son günlerde havaların ciddi anlamda soğuması, kuvvetli ve yağışlar, kar yağması ve fırtınalar bunu doğrulayan örneklerdir. Bugünlerde herkes kombi ve doğal gaz kullanımını biraz daha artırdı. Bu ısınma giderleri faturalara yüksek oranda yansıyacaktır.

Kocakarı soğukları diye bilinen 11 Mart ve 18 Mart arasını kapsayan bir haftalık bir soğuk dönem yaşıyoruz. Ayrıca 22 Mart’ta Mart Dokuzu Fırtınası adıyla bilinen başka bir fırtına yaşanıyor. Anlayacağınız bu süreç çok soğuk geçiyor. Mart ayının ne zaman neler yaşatacağı bilinmez. Bir bakmışsınız sanki ocak ayına geri dönmüşüz. Dolayısıyla soğuğa karşı da gerekli önlemleri almak gerekir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski