İstediğimiz her şeyi satın almak bizi mutlu eder mi? Neden?

İstediğimiz her şeyi satın almak bizi mutlu eder mi? Neden? konusuyla ilgili kompozisyon yazınız.

İstediğim her şeyi almak beni mutlu eder mi diye kendime sorduğumda içimden bir ses hayır mutlu etmez diyor. Çünkü mutluluk sadece istediğimiz her şeyi almakla ilgili değildir. Canımızdan çok kıymet verdiğimiz insanlar hep yanımızdaysa, hepimiz de sağlık ve huzur içinde yaşıyorsak işte o zaman mutlu oluruz.

Varlık içinde olup, kimsesiz kalırsak, hastalığa yakalanırsak, kaza yapıp başımıza bir şey gelirse mutlu olamayız. İnsan her şeyden önce aza kanaat etmeyi bilmelidir. Yani kanaat etmek yetinmeyi bilmek demektir. Yetinmeyi bilen insan mutlu olabilir. Halimize şükretmek gerekir. Elimizde olanlar için şükredersek mutlu olabiliriz. Bununla birlikte insan hayatı sevdikleriyle paylaştığında mutluluğun sırrına erer. Tek başımıza yaşayıp, her şeyi alabiliyorsak yine mutlu olamayız.

Parası olup da mutlu olamayan nice insan vardır. Para veya zenginlik mutluluk getirmez. Elbette paraya ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir fakat paranız olup da her şeyi aldığımızda mutlu olacağız diye bir düşünceye kapılmak son derece yanlıştır. Zira paradan çok daha önemli şeyleri göz ardı edemeyiz.

Sonuç olarak mutluluğun şartı istediğimiz her şeyi almak değildir. Öyle olsaydı bütün zenginler mutlu olurdu. Oysa zenginlik içinde yaşadığı ve istediği her şeyi aldığı halde mutlu olamayan bir sürü insan var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski