Sporda Saygı ve Dürüstlük ile İlgili Düşünce Yazısı

“Sporda saygı ve dürüstlük ile ilgili düşünce yazısı” konusunu kısaca ele alacağız.

Sporda saygı ve dürüstlük, çok önemli değerlerden ikisidir. Saygı hayatın her alanında olduğu gibi sporda da olmalıdır. Rakibe saygı duyulması gerekir. Sporda asıl amaç karşı takımı yenmektir. Amaç bu olunca maç sırasında bazen gerilmeler oluyor, sporcular öfkesine hâkim olamayabiliyor. Bu durumda saygılı olmak gerektiğini akıldan çıkarmamalıyız.

Spor müsabakalarında kazanmak ve kaybetmek de vardır. Kaybetmeyelim diye türlü entrikalar veya hilelere sığınmak spor ahlakına aykırıdır. Kaybetsek de alnımızın akıyla kaybetmeliyiz. Bu çerçevede saygı ve dürüstlük ilkesine uygun hareket edersek en büyük insanlık budur. Hile ile kazanacaksak haksız yere kazanmış oluruz. Bunun da yalan olduğu anlaşılır ve gözden düşeriz. Önemli olan toplumdaki itibardır.

İzlediğimiz maçlarda bazen oyuncuların rakip takım oyuncusuna saygı duymadığına, öfkesine yenildiğine şahit olabiliyoruz. Bunlar sporda saygının ne kadar gerekli ve önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Sporda karşı takımı yenmek için yalana başvurmak da çok sakıncalı bir durumdur. İşte burada da dürüstlük devreye giriyor. Yensek de yenilsek de dürüst olmak her şeyden daha önemlidir.

Sonuç olarak sporda saygı ve dürüstlük üzerine düşündüğümüzde bu iki değerin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Sporun daha da güzelleşmesini sağlayan saygı ve dürüstlüğü elden bırakmamalıyız. Sırf kazanmak uğruna yalan dolana başvurmaya gerek yoktur. Bu noktada doğruluktan ayrılmamak bizim için çok daha güzel sonuçlar doğurur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski