Vatan Sıhhat Gibidir Değeri Kaybedilince Anlaşılır ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda 6. Sınıf Türkçe Süleyman Nazif'in “Vatan sıhhate benzer, değeri kaybedilince anlaşılır.” sözüyle ilgili bilgilendirici bir metin yazınız konusunu kısaca ele alacağız. "Vatan sıhhat gibidir, değeri kaybedilince anlaşılır sözü ile ilgili kompozisyon" yazınız.

İnsanlar hasta olunca geriye dönük olarak sıhhat konusunda yani sağlık konusunda pişmanlık yaşarlar. Asıl anlatmak istediğim, insan sağlığına fazla dikkat etmez, hastalanınca anlar sağlığın sıhhatin değerini. Vatan da sağlığımız gibi aslında çok değerlidir. Sıhhat elden gidince sıhhatin değerini nasıl anlıyorsak, vatan elden gidince de vatanın değeri anlaşılır. Önemli sıhhatimiz de, vatanımız da elimizde iken onlara gereken önem vermek, onları gereği gibi korumaktır.

Örnek olarak bir vatanımız olduğu için şükretmeliyiz, vatana sahip çıkmalıyız, vatanımızı sevmeliyiz, vatanımızın bekası için çalışmalıyız. Vatanın değerini şimdiden bilmeliyiz. Sağlık konusuna gelince sağlıklı iken, hasta olmamak için beslenmemize, uykumuza dikkat etmeliyiz. Çünkü insan hasta olunca sağlığın gerçek değerini anlamış oluyor ancak iş işten geçiyor. Vatan da böyledir, değeri elden gidince belli olur. Dolayısıyla hem vatanımıza, hem sağlığımıza gereken önemi göstermeliyiz. Güzel vatanımızda yaşarken ona layıkıyla hizmet etmeliyiz.

Vatan sıhhate benzer, değeri kaybedilince anlaşılır sözü de vatanın sıhhatle birbirine çok benzediğini ikisinin değeri, kıymeti de kaybedilince, yani elden gidince anlaşılır demek istiyor. O yüzden her zaman vatanımızın kıymetini bilmeliyiz ve ona sahip çıkmalıyız. Çünkü bu güzel vatan bizim en değerli varlığımızdır. Sonuç olarak pek fark etmesek de vatan sahip olduğumuz en güzel nimettir. Onun değerini anlamak için illa kaybetmek gerekmiyor. Şimdiden ona gereken önemi vermeliyiz. Hayattaki her şeyimiz vatanımız sayesinde gerçekleşiyor. Kısacası sağlık da vatan da her zaman için en çok önem verilmesi gereken konulardandır.

4 Yorumlar

  1. Burada her şey var çok güzel ☺️☺️ Allah sizlerden razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Yaa çok iyi beğendim aradığım her şey burda

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski