Çalışmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

"Çalışmanın önemi ile ilgili kompozisyon" yazınız. Kısa bir yazı arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Çalışmak insanın verimini artırdığı gibi istediklerine ulaşmasını, kazanç elde etmesini ve kendini geliştirmesini sağlar. Bu yüzden hayatın her noktasında çalışmanın önemi büyüktür. İster bir öğrenci olun, ister tarımla uğraşan bir çiftçi, isterse düz bir memur olun, ne iş yaptığınızın çok önemi yoktur. Önemli olan çalışmaya verdiğiniz önemdir.

İnsan çalışmayı seviyorsa işinde başarı sağlar. Aynı zamanda hedeflediği noktaya kısa zamanda ulaşır. Çalışmanın bu gibi faydaları olduğu gibi dolaylı yoldan artıları da vardır. Örneğin çalışan kişi işiyle meşgul olunca kötülük düşünmeye fırsat bulamaz. Çünkü kafası yoğundur. Aklı işinde olur. Bundan dolayı kötü şeylere yönelmekten de korunmuş olur. Zamanının çoğu boş olan kişi can sıkıntısıyla baş etmek zorunda kalırken çalışan birey için durum çok daha avantajlıdır. Zira o bir şeylerle meşgul olduğundan saatlerin nasıl geçtiğini bile anlayamaz. Her şeyden önce çalışınca emellerimizin gerçekleşme ihtimalini yükseltiriz. Gireceğimiz bir sınav olsun, bir ürün olsun, ortaya somut bir başarı görmek ve kazancımızı artırmak için çalışmaktan başka bir şey düşünmemeliyiz.

Kısaca özetleyecek olursak çalışmak insana sayısız anlamda faydalıdır. Yukarıda bazılarını sıraladım ama daha birçok katkısı olduğu gerçektir. Çalışan her zaman kazanır. Hep bir şeyler üretip kendisine, evine, etrafına faydalı birey olur. Bununla birlikte ülkesine hizmet eder. Ondan kimseye kötülük ve zarar gelmez. Çalışanın aklını şeytan ile çelemez. Bu yüzden çalışmak insanı günahlardan, kötü yollardan da korur. Çalışmayı seven biri bir yıldız gibi parıl parıl parlar. O kendini hep yeniler. Enerjisi bitmek bilmez. Oysa çalışmaya soğuk bakan biri ise körelir. Ne kendine ne de başkalarına bir yararı dokunur. Dolayısıyla bu kadar önemi olan çalışmayı ihmal etmemek gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski