İlaç kullanımı konusunda nelere dikkat etmeliyiz? Sınıfça konuşunuz.

Bu bölümü incelediğinizde 4. Sınıf Türkçe etkinliği olan "İlaç kullanımı konusunda nelere dikkat etmeliyiz? Sınıfça konuşunuz." ile ilgili konuşma yapacak kadar fikir edineceksiniz.

İlaç kullanımı konusunda, her şeyden önce doktorumuzun bize ilacı nasıl ve ne şekilde kullanacağımıza dair söylediklerini uygulamalıyız. Çünkü bir ilacın nasıl kullanılması gerektiğini en iyi doktorlar bilir. O yüzden başımıza buyruk, kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanmaktan kaçınmalıyız.

Doktorumuz reçeteye hangi ilacı yazdıysa, eczaneden ilacı aldığımız sırada eczacılar da bize ilacın kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri söylüyor. Eczacıların söylediği gibi aç karnına veya tok karnına olacak şekilde, günde kaç defa ise ona dikkat etmeliyiz. Burada önemli olan ilaç kullanımı konusunda aynı saatlerde almaya dikkat etmektir. İlacın düzenli kullanılması büyük önem taşımaktadır. Yani her gün aynı saatte ilacımızı kullanmalıyız.

Kesinlikle başkasından duyduğumuza göre ilaç kullanmamalıyız. Örneğin komşularımız falan bize şu ilacı şöyle kullanırsan iyi geliyor falan gibi laflar edebilir. Bu tür tavsiyeler iyi niyetli olsa da onlar bu işin uzmanı olmadığı için buna çok takılmamalıyız. Doktor ve eczacı ne dediyse ona uygun bir şekilde ilaç kullanmak sağlığımız için daha iyidir. İlaç kullanımında dikkat edeceğiz bir başka nokta ise aç mı, tok mu alınacağıdır. Ayrıca ilaçları yeterli dozda kullanmalıyız. Eczacının dediğinden fazla miktarda kullanmak sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.

İlaç kullanımının asıl amacı hastalıktan kurtulmak olduğuna göre ilaç kullanırken aynı saatte, yeterli oranda ve doktorumuz ile eczacının söylediği şekilde kullanmaya dikkat etmeliyiz. Reçeteyi okuyarak da ilacın nelere iyi geldiğini ve yan etkilerini öğrenmek de faydalı olacaktır. İlaçla ilgili aklımıza takılan bir şey olduğunda veya beklenmedik bir yan etkiyle karşılaştığımızda hemen doktora başvurmak gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski