Ülkeler Arasındaki Kültürel Etkileşim, Toplumların Birbirine Bakış Açısını Değiştirir Konulu Bir Münazara

Sınıfınızda “Ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir mi, değiştirmez mi?” konulu bir münazara düzenleyiniz. Münazara sırasında aşağıdaki kurallara dikkat ediniz.

Bana göre ülkeler arasındaki kültürel etkileşim, toplumların birbirine bakış açısını değiştirir. Çünkü kültürel etkileşim sayesinde ülkeler arasında bir yakınlaşma olacaktır. Bu yakınlaşma ile iki farklı ülkenin insanı daha fazla kaynaşmış olacak. Çünkü kültürel faaliyetlerde farklı milletleri daha yakından tanıma şansı buluyoruz.

Örneğin a ülkesi ile b ülkesi arasında bir kültürel etkileşim olsun. Bu etkileşim aracılığıyla a ülkesindeki insanlar b ülkesine, b ülkesindeki insanlar da a ülkesine daha sık gidecektir. Böylece toplumlar arasında bir tanışma, kaynaşma durumu olacaktır. Bunun sonucunda toplumların birbirine bakış açısı olumlu yönde değişir diye düşünüyorum. Mesela 23 Nisan Çocuk Bayramı sadece bizim ülkemize ait bir bayramdır. Geniş açıdan bakarsak 23 Nisan ülkeler arasında bir kültürel etkileşim sağlıyor. Bundan dolayı ülkemize misafir olan diğer ülkelerin çocukları, insanları ülkemiz hakkında farklı bir bakış açısı kazanıyorlar.

Başka bir örnek vermek gerekirse bir ülkede yapılan kültürel etkinliğe başka ülkeden de konuklar geliyor. Bu ekinlik bir sinema alanında, eğitim alanında veya tarihi alanda yapılan bir etkinlik olabilir. Bu durumda ülkeler arasında bir kültürel etkileşim oluyor. Bu kültürel etkileşim sonucunda farklı toplumlar bir araya gelebiliyor. Dolayısıyla bu etkileşimin sonunda toplumların birbirine olan bakış açısı da değişiyor.

4 Yorumlar

  1. Ülkeler arası kültürel etkileşim toplumun birbirine bakış acısını değiştirmez adli bir yazi yazabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  2. Değiştirmez konulu yazıyı buraya yazdım.

    https://kompozisyonevi.blogspot.com/2019/05/ulkeler-arasndaki-kulturel-etkilesim.html

    YanıtlaSil
  3. Yardımcı olursa sevinirim...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski