Babalar Günü ile İlgili Kompozisyon

Babalar Günü ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz. Metne kısa ve dikkat çekici bir başlık koyunuz.

Babalar, şu kısacık ömrümüzde hayatımızı güzelleştiren, bize güç veren çok değerli insanlardır. Onların sevgisi ve desteğiyle çok daha güçlü oluruz. Babalarımızı sadece Babalar Günü’nde hatırlamak, yalnızca o günde onların gönlünü hoş tutmaya çalışmak düşüncesi bana göre çok doğru değildir. Babalarımız hayattaki en değerli varlıklarımızdan biridir. Gözümüzü açtığımız her gün babalarımızın kıymetini bilmeli, onlara hayırlı bir evlat olmaya çalışmalıyız.

Baba; gerek sevgisine en çok ihtiyaç duyduğumuz en değerli varlığımız, gerek en zor zamanlarında yaslandığımız güçlü bir dağ, gerekse bize en iyi oyun arkadaşı olan, yaren olan kimsedir. Hayatımızın bir anlamı varsa bu anne ve babalarımız sayesindedir. Biz zor duruma düşünce bize yardım edecek ilk kişiler anne ve babamızdır. Bu yüzden babalarımız da annelerimiz kadar hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir.

Babalar Günü deyince biz çocukların aklına ilk olarak babamıza hangi hediyeyi alsak onu mutlu ederiz, babamızın gönlünü nasıl hoşnut ederiz, acaba babama ne alsam gibi sorular geliyor. Evet, babamıza bir hediye alırsak bu küçük hediye bile onları mutlu etmeye yeter ancak imkânımız yoksa almasak da olur. Çünkü onlar bizden illa hediye beklemiyor. Babamızın bizden istediği şey aslında, okuyup biz iş sahibi olmak, onlara hayırlı birer evlat olmaktır.

Biz babamıza, annemize iyi bir evlat olabilirsek, onları razı edersek işte Babalar Günü’nde onlara en güzel hediye bu, olur. Bu düşünceyle hareket edersek doğru yoldayız demektir. Babalar evin direği olduğu kadar maddi manevi bizim en büyük destekçimiz olarak hayatımızı güzelleştirir. Biz de babamızı üzmeden, onlara karşı gelmeden, saygılı bir evlat olmalıyız. Zaten en önemlisi de budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski