Cahilin Dostluğundan Arifin Düşmanlığı Yeğdir ile İlgili Kompozisyon

Cahilin dostluğundan alimin düşmanlığı yeğdir ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza kısa bir başlık koyunuz.

Cahil ve arif olan kişiler iki zıt kutuplu kişilerdir. Cahil ne söylediğine dikkat etmeyen, yapacağı işi düzensiz ve plansız yapar ve işin nasıl sonuçlanacağını bilemez. Bu yüzden cahil kimse iyi niyetli bile olsa onunla anlaşmak pek mümkün değildir. Oysa arif olan ne yaptığını bilen, nerede nasıl davranacağını planlayan, attığı adımların ne gibi sonuçlar doğuracağını sezen yani düşünerek hareket edendir.

Alim olan insanla ister dost ister düşman olalım, onun atacağı adımları tahmin edebilir ve arif olanla bir şekilde anlaşmaya varabiliriz. Cahilin ise sağı solu belli olmaz. Cahil olan her şeye konuşur, bildiğin zanneder fakat aslında hiçbir şey bilmiyordur. Bu yüzden ister dost, ister düşman olunsun arif olanla daha iyi anlaşılırken cahille anlaşmak kolay değil hatta çok zordur.

Kısacası alim, her şeyi bilen kimsedir. Yaptığının sonuçlarını bilir ve ona bir şekilde katlanır. Âlimin kendisi ile dost olmak mümkün olduğu gibi düşman olunduğu zaman da onunla bir noktada anlaşmak mümkündür. Ancak cahil kişiler iyi niyetli bile olsalar da onlarla anlaşmak zordur, hatta mümkün değildir.

Sonuç olarak hepinizin de etrafında cahil diye nitelendirebileceğiniz kişiler olmuştur. Cahiller genelde her konuda söyleyecek bir şey bulur, kendi dediklerinin doğru olduğunu savunur, sözlerinin ne anlama geleceğini kestiremez, yani ağzından çıkanı kulakları duymaz. Bu nedenle cahil olanlarla hiçbir şekilde anlaşmanın imkanı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski