Yalnızlık, tek ağaçlı bahçe sözünden hareketle yalnızlığın size çağrıştırdığı düşünceleri yazınız.

Yalnızlık, tek ağaçlı bahçe sözünden hareketle yalnızlığın size çağrıştırdığı düşünceleri yazınız. Yalnızlık Tek Ağaçlı Bahçe ile İlgili Kompozisyon Örneği.

Yalnızlık tek ağaçlı bir bahçe gibi anlamsızdır. Tek ağaçlı bir bahçe gördüğünüzde bu durumdan pek de memnun kalmayacağınızdan eminim. Oysa bir bahçede bir sürü ağaç olsa o bahçe ne güzel olur değil mi? İnsan da yalnızlık yaşadığında, tek başına kaldığında hayat çekilmez olur. Yani insan yalnız yaşamaya hiç de uygun değildir. Yalnızlığın bana çağrıştırdığı düşünceler, mutsuzluk, depresyon, kendini değersiz hissetme ve hayatın anlamsız olması gibi düşüncelerdir. Bu düşüncelerden kurtulmak için ilk olarak yalnızlıktan kurtulmak gerekir.

Hayatın anlamlı olmasını sağlayan şey diğer insanlarla iç içe yaşamaktır. Yalnızlık tek ağaçlı bir bahçe gibi anlamsız ve sıkıcı gelir insana. Bundan dolayı toplum ile iç içe olmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü yalnız bir şekilde bu hayat geçmez bir türlü. Hiçbir şeyden keyif almayız yalnız olunca. Yani paramız olabilir, sağlığımız yerinde olabilir ama kimsemiz yoksa yalnız yaşıyorsak tek ağaçlı bir bahçe gibi kendimizi garip hissederiz. Bu yüzden yalnız tek ağaçlı bahçe benzetmesi yapılmıştır.

Yalnızlıktan kurtulmak için çeşitli girişimler yapabiliriz. Mesela iyi bir arkadaş çevresi edinebiliriz, güvenebileceğimiz kişilerle arkadaşlık kurabilir, akrabalarımızla iletişimimizi sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz. Aileye her zaman önem verebiliriz.

Birlik beraberlik içinde yaşamaya önem verebiliriz. Böylelikle yalnızlıktan kurtulur ve tek ağaçlı bir bahçe değil de çeşitli ağaçların olduğu zengin bir bahçeye benzer ve biz de o zengin bahçenin bir ferdi, parçası olabiliriz. İşte o zaman yaşamaktan büyük keyif alacağımıza inanıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski