Mutsuzluk ile İlgili Kompozisyon

Mutsuzluk ile ilgili kompozisyon yazımı okuyunuz. Metne uygun bir başlık koyunuz.

Hepimiz insanız, dünya hayatımızda bazen mutlu olurken bazen de her şey sanki üstümüze üstümüze geliyormuş gibi olur ve mutsuzluk yaşarız. Mutsuzluk ile ilgili herkesin söyleyeceği birkaç laf vardır. Ben de mutsuzlukla ilgili dünya hali diyorum. Çünkü hayatta her zaman her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Bugün çok mutlu ve iyi bir gün yaşıyorsak, yarın ne olacağını bilemiyoruz.

Hayatın her anında iyi ve kötü şeyler yaşama ihtimali var. Biz yine de iyi bir insan olmaya alışmalı, çevremize mutluluk aşılamalıyız. Evet, bazen çaresiz kalıyoruz, mutsuzluk ile baş etmek zorunda kalıyoruz. Bu durumda hayata küsmemeli, halimize şükretmeli, mutsuzluktan en az zararla kurtulabilmenin yollarını aramalıyız.

Tam anlamıyla hiçbir insan mutlu olduğunu söyleyemez diye düşünüyorum. Çünkü herkesin içine attığı, kimselere anlatamadığı bir derdi vardır. Bu yüzden insanlara dış görünüşlerine bakarak bu çok zengin, bu çok mutlu, hayata bunlara güzel, ben neden mutsuzum diye bir bakış açsıyla bakmamalıyız. Kim bilir maddi durumu yerinde olup da nice mutsuzluklar yaşayan bir sürü insan vardır. Atalarımız dağ başın akış gelir, kul başına iş gelir diye çok değerli ve özlü bir söz söylemişler. Yani yarın ne durumda olacağımızı bilemiyoruz, mutlu bir hayat da sürebiliriz, mutsuzluk inde de yaşayabiliriz.

Her şeyin hayırlısı olsun diyebilmeliyiz. Dünya diyeceğiz, dünyada her şey iyi olacak diye bir şey yoktur çünkü. Bazen güzel günlerimiz oluyor, bazen acı çekiyoruz. Benim mutsuzluk ile ilgili söyleyeceğim bu kadardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski