Nasihat tutmayanı, musibet tutar atasözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız.

"Nasihat tutmayanı, musibet tutar atasözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız."

Nasihat Tutmayanı Musibet Tutar Kompozisyon Kısaca

Bize verilen nasihatleri tutmalıyız. Zira bize nasihat verenler büyüklerimizdir. Büyüklerimiz hayatta çok şey görmüş ve yaşamış oldukları için bizim hata yapmamızı istemiyorlar. Yani büyüklerimiz bizim iyiliğimizi istedikleri için bizlere çeşitli nasihatler verir. Bu nasihatlere kulak vermeliyiz. Bazen nasihatler hoşumuza gitmese de aslında nasihatleri tutmak yararımıza olacaktır. Yoksa nasihat tutmayanı musibet tutar.

Nasihat ve musibet konulu bir musibet bin nasihatten iyidir diye bir atasözümüz var. Gerçekten de nasihatlere pek aldırış etmesek de herhangi bir musibet yaşadığımızda aklımızı başımıza almayı öğreniyoruz. Musibet bizi bir şekilde yola getiriyor yani. Musibetlerden ders alıyoruz. Ancak ilk olarak nasihat tutmalı ve gerekli önlemleri almalıyız diye düşünüyorum.

Sonuç olarak sonradan pişman olmamak için, adımlarımız sağlam atmak için, şu hayatta tökezlememek için büyüklerimizin, sevip saydığımız insanların bize verdiği nasihatleri tutmayı öğrenmeliyiz. Eğer nasihat tutmaz isek bir gün bir musibetle karşılaştığımızda iş işten geçmiş olur. Yani atalarımızın da dediği gibi nasihat tutmayanı musibet tutar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski