Paça Islanmadan Balık Tutulmaz ile İlgili Kompozisyon

"Paça ıslanmadan balık tutulmaz atasözü ile ilgili kompozisyon" konusunu kısaca ele alacağız.

İnsanlar bir şey elde etmek istiyorsa, önce fedakârlıkta bulunmalı ve emek sarf etmelidir. Bu, paça ıslanmadan balık tutulmaz atasözünün anlamıdır. Yani amacımıza ulaşmak için bir çabamız olmalıdır. Mesela işe gerçek anlamda bakalım. Balık tutmak için ırmağa, suya girmeliyiz. Bu durumda paçalarımız ıslanacak. Yok, ben suya girmeyim, elbisem ıslanmasın diyorsan balık tutamazsın. Yani balık tutabilmen için bazı zorluklara katlanacaksın. Hayatta olmasını istediğimiz şeyler için de mücadele etmeliyiz. Yoksa hiçbir isteğimiz, beklentimiz yerine gelmez.

Paça ıslanmadan balık tutulmaz atasözü, insanlar için bazı dersler vermek isteyen bir sözdür. O da, emek harcamadan, zahmet çekmeden nimetlere erişemeyeceğimizdir. Bunu böyle anlamalıyız. Hepimizin ulaşmak istediği bir hedef var. Kimimiz okuyup mühendis olmayı, kimimiz doktor olmayı kimimiz de başka bir mesleği hayal etmektedir. Hedefimize ulaştığımızda başarıyı yakalamış olacağız. Ancak bu hedeflere ulaşmak için biraz zahmet çekeceğiz. Bunun bilincinde olmalıyız.

Zorluklar, sıkıntılar ve engellerle karşılaşacağız, o engelleri aşacağız ve sonunda başarıya ulaşacağız. Buradaki başarıya ulaşmak balık tutmaktır. Zorluk ve zahmet çekmek de paçalarımın ıslanması demek oluyor. Gerçek hayatta belli noktalara gelmek için uzun uğraşlar veriyoruz. Mesela iyi bir meslek sahibi olmak için yıllarca okuyor, alın terimizle sınavlara hazırlanıyor ve başarıyı yakalıyoruz. Gördüğünüz gibi hepimiz de hedeflerimize ulaşmak babına birçok çaba gösteriyoruz. Alın teri olmadan hiçbir başarı kazanılmıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski