Lafla Peynir Gemisi Yürümez Kompozisyon

"Lafla peynir gemisi yürümez atasözünü açıklayan bir kompozisyon" yazınız. Yazıya konu ile ilgili kısa bir başlık belirleyiniz.

İşlerin yürümesi boş konuşmayla olmaz. Mutlaka taşın altın elimizi koymak gerekiyor. Önemli olan icraattir. Boş konularak bir işin yürümesini sağlayamayız. Dolayısıyla bir iş yapacaksak doğrudan işe odaklanmalıyız. Gevezelik ederek yani lafla peynir gemisi yürümez.

Bir insan düşünelim ağzı iyi laf yapıyor olsun. Adam hiç susmaz ben şunları yapacağım, bunları yapacağım diyebilir. Başka biri de çok konuşmayın sevmiyor olsun. O da konuşmaktan ziyade yapacağı işle ilgilensin. Hangisi daha iyidir diye sorarsak işini yapan cevabına ulaşırız. Çünkü işini yapan ilerleme kaydeder. Boş konuşanın ise gevezelikten başka bildiği yoktur.

İşlerin iyi ve güzel bir şekilde yürümesi çalışmaya, icraata bağlıdır. Lafla hiçbir iş halledilemez. Örneğin bir inşaat işinde çalışanlar işi yapmayıp da lafa dalarsa o iş yürür mü? Ortaya bir ev çıkar mı? Hayır inşaatın ilerlemesi lafla değil, çalışmayla olur. Laf yapmayı sevenler genelde boş konuşmuş olurlar fakat onlar bunun bilincinde değildir.

Sonuç olarak, boş boş konuşarak bir yere varılmayacağını bilmeliyiz. Elbette yapacağımız işlerle ilgili konuşuruz, plan yaparız ancak buradaki asıl nokta boş konuşmamaktır. Çünkü boş konuşarak hiçbir iş yapılamaz, ortaya bir ürün konulamaz. Onun için boş laflardan kaçınmalı ve icraat yapmalıyız, yani işlerimizi uygulamaya koymalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski