Zor İmkansızdan Kolaydır ile İlgili Kompozisyon

"Zor imkânsızdan kolaydır ile ilgili kompozisyon" yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz. Zor İmkânsızdan Kolaydır Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon

Hayatta yapmak istediğimiz bazı şeyler bize çok zor gelebilir. Hatta imkânsız gibi görünebilir. Bu durum üzerine düşünüp tartmalı, her zorluğun bir şekilde aşılabileceğini bilmeliyiz. Bu konuda aşılması imkânsız olan hiçbir duvar yoktur diye bir söz vardır. Yani her engel, her zorluk aşılabilir. Yeter ki biz inançlı ve kararlı olalım.

Zor mu kolaydır, imkansız mı kolaydır? Bu soruyu bir düşünelim. Zor ve imkânsız. İkisi de pek sevilmeyen kavramlar diye düşünüyorum. Şimdi bu iki kavram arasında bir karşılaştırma yaparsak ulaşacağımız sonuç; zor imkânsızdan kolaydır sözü oluyor. İmkânsız diye nitelenen şey, zordan daha zor olma durumunu ifade ediyor. Ancak imkânsız denen şey gerçekleşmesi hiçbir şekilde mümkün olmayan şey demektir. Zor olan ise bir şekilde aşılabilecek bir engeldir.

Zorluklar karşısında çok fazla karamsar olmamak lazımdır. İnsanız çünkü. Her günümüz iyi geçecek diye bir şey yok. Kimi zaman güzel günlerimiz olacak, kimi zaman da zorluklarla mücadele ettiğimiz günlerimiz olacak. Biz elimizden geldiğince çalışmalı, çaba göstermeli, emek sarf etmeli ve zor dediğimiz şeyleri gerekirse iş birliği yaparak başarmaya çalışmalıyız.

Bazen büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Bunun üzerine benim bunu aşmam imkânsız diyebiliyoruz. O zaman aslında pes etmiş oluyoruz. Evet, muhatabı olduğumuz durum zor hatta imkânsız olabilir. Ancak pes etmeden, sabır göstererek, emek harcayarak imkânsız gibi görünen zorlukları aşabiliriz. Böyle düşünmek bize güç verecektir. Söylediklerimi bir düşünün derim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski