Aklın Yolu Birdir ile İlgili Kompozisyon

Aklın yolu birdir atasözü ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Herhangi bir konu üzerinde doğru olan nokta, akıl yoluyla bulunabilir. Yani herkes aynı konuda aklını kullanarak en doğru olana ulaşır. Bir konu hakkında uygun olan en güzel yol yöntem akıl ile bulunabilir. Bu yüzden başkalarına akıl danışmak, onların görüş ve düşüncelerinden yararlanmak gerekir.

Aklın yolu birdir sözünün anlamı her şey ortadadır, işte akla mantığa uygun olan ne ise o bellidir demektir. Akıl sahipleri genellikle hayatta karşılaşılan içinden çıkılamayan bir durumla ilgili en uygun yol yöntem ne ise o konuda ortak karara ulaşırlar. Her insan farklı düşüncelere sahip bile olsa doğru olan her yerde doğrudur. Bu da akıl yoluyla ulaşılan bir durumdur. Herkes farklı dünya görüşüne sahip bile olsa doğruluğu kesin olan, tek gerçek olan yolda ortak akılla bulunur. Burada insanların istişare yapmasının ne kadar gerekli ve doğru bir yöntem olduğu belirtilmektedir. Çünkü insanlar karar veremediği durumlarla karşılaşınca başkalarının görüşlerinden yararlanarak en doğruya ulaşabilirler. Bu yüzden büyüklerin görüşlerinden faydalanmak oldukça önemlidir.

Örneğin hasta olan birine herkes hastaneye gitmen gerekiyor diye akıl verecektir. Veya bir öğrenciye iletişim halinde olduğu bütün insanlar oku evladım, hayatını kurtar, okumak en akıllıca yoldur derler. Bu insanlar birbirinden farklı düşünceleri olan insanlardır ama bu konularda herkesin söylediği aynıdır. İşte bu örneklerden anlıyoruz ki aklın yolu birdir. Çünkü akıl her zaman bizleri doğru olana götürür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski