Zaman En İyi Öğretmendir Ancak Ücreti Çok Yüksektir ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince zaman en iyi öğretmendir anca ücreti çok yüksektir ile ilgili kompozisyon yazısı için örnek alabileceksiniz.

Biz insanlar zamanı öldürerek boşa harcadığımızda, artık her şey için çok geç oluyor ve o zaman, zamanın faturasının ne kadar yüksek olduğunu anlıyoruz. Yani pek önemsemesek de zaman çok değerlidir, zamanın ücreti çok yüksektir. Bu nedenle zamanı boşuna değil de önemli ve faydalı şeyler için kullanmayı bilmeliyiz. Her işimizi vakti zamanında halletmeliyiz. Çok zaman var diye aldırış etmememiz bize pişmanlık getirecektir.

Bazen olur ya gaflete düşer, zamanı pek ciddiye almayabiliriz. Ancak ileride işlerimizi yapmaya zaman bulamayız. İşte o zaman pişmanlıktan kafamızı taşlara vururuz lakin artık iş işten geçmiştir. Bu tecrübe bize zamanın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu öğretir. Zaman en değerli hazinedir diye çok anlamlı bir söz var. Zamanın ücreti çok yüksek olduğundan ona hazine denmiş. Öyleyse bu hazineyi dikkatli bir şekilde kullanmalı, boşa zaman harcamamalıyız. Öyle günlerimiz olur ki zamana çok ihtiyacımız olur ne var ki zamanımız yetersizdir. Bildiğiniz gibi zaman öyle yerinde durmuyor. Su gibi hızlı bir şekilde akıp geçiyor. Hal böyleyken hiçbir saatimiz boşa geçirmek doğru değildir.

Kısaca toparlarsak, zamanı israf etmekten kaçınmalıyız. Çünkü boşa harcadığımız zaman bir daha asla geri gelmeyecek. Artık her şey geçtikten sonra aklımız başımıza gelse bile çalışmaya vakit kalmayacak. Çünkü önceden zaman varken onu iyi değerlendirmediğimiz için artık her şey için çek geç kalmışız demektir. Dolayısıyla boşa geçirdiğimiz zamanlar bize hayat ders veren, büyük pişmanlıklar yaşatan bir öğretmen gibidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski