Ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir mi?

Konu ile ilgili fikir sahibi olmak ve bilgi edinmek isteyenler için bugünkü yazımızda "Ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir mi?" Sorusunun cevabını kısaca açıklamaya çalışacağız.

Ben ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olduğunu söyleyebilirim. Bu duygusal bağ bir ağaçla insanın arkadaşlığı, dostluğu demektir. Bazen yıllar önce diktiğimiz ve şimdilerde kocaman olan bir ağaç bize sırdaş olur. Kimselere anlatamadığımız bazı dertlerimizi aramızdaki duygusal bağdan dolayı bir ağaca anlatırız. Ağaç bizi sessizce dinler, dertlerimize ortak olur. Sırlarımızı onunla paylaşırız. Yani o ağaç sırdaşımız olur. Aramızdaki duygusal bağ da böylelikle gittikçe güçlenir.

Yıllar önce Yedi Güzel Adam ismiyle bir dizi vardı. Orada da şairler “yalnız ardıç” adını verdikleri bir ağaçla dost olmuşlardı. Canları sıkıldığı zamanlarda o ağacın altına gider, orada oturur, kahvaltı yapar, şiirler okurlardı. Hatta bir keresinde yağmura yakalanıp o ağacın altına sığınmışlardı. O zaman anladım ki ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir.

Ağaçlarla insanların arasındaki bağ aslında hayatın her alanına var. Mesela defter, kitap, kâğıt, kalem gibi eşyalarımız ağaçlardan üretilmektedir. Ağaçlar ormanlık alan oluşturarak çevreyi temizleme göreviyle yine insanlara faydalıdır. Evlerimizi, binalarımızı inşa ederken ağaçtan faydalanıyoruz. Orman yangınlarıyla ağaçlar yok olurken üzülüyor, ağaç dikildiği zaman da gururlanıp seviniyoruz. Bu gibi örnekler de ağaçlarla insanlar arasında bir yakınlık olmasını sağlıyor. 

Kıymetli öğrenciler bugünkü yazımızda 6. Sınıf Ekoyay yayıncılık Türkçe kitabındaki Ağaçlar ve insanlar arasında duygusal bir bağ olabilir mi? Sorusunu kısaca açıkladık. Sizlere faydamız olduysa ne mutlu bize.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski