Barış içinde yaşamak konulu bir olay yazısı yazınız.

5. Sınıf Türkçe dersi 11. Etkinlik: “Barış içinde yaşamak” konulu bir olay yazısı yazınız. Yazınıza başlamadan önce aşağıdaki hikaye haritasını doldurunuz sorusuna uygun kısa bir örnek hikaye yazdık. Hikaye haritasını aşağıya doldurduk. Başlık olarak istediğiniz başlığı koyabilirsiniz.

Zaman: Yıllar önce
Kahramanlar: Aslan, tavşan ve diğer hayvanlar
Yer: Orman
Olay: Bencillik edip anlaşmazlık çıkaran hayvanların aslanın konuşmasından sonra barış ortamının oluşması.

Bundan yıllar önce hayvanların bir arada yaşadığı küçük bir orman varmış. Bu ormanda bütün hayvanlar ilk başta güzelce yaşıyormuş. Lakin ormanlık alan küçük olduğu için barınma ve yiyecek sıkıntısı baş göstermiş. Bazı hayvanlar buldukları yiyecekleri saklıyormuş. Bu durum ormanda bencilliğin artmasına yol açmış. Bunun sonucunda hayvanlar arasında geçimsizlik ve huzursuzluk artmış. İyi kalpli olan tavşan hemen bu olumsuz durumu aslana anlatmış.

Aslan bir gün bütün hayvanları huzurunda toplamış. Onlara yaşadığımız bölge zaten küçücük demiş. Bir arada, barış içinde yaşamak gerekiyor. Buna uymayanların yiyeceklerini elinden alırım diye onları korkutmuş. Aslanın asıl amacı paylaşımcı olmakmış. Bencillik eden kimse olmamalı diye sözünü sürdürmüş. Bu konuşma bencillik eden bazı hayvanların hoşuna pek gitmese de en doğrusu buymuş. Çünkü herkes eşit miktarda yiyecek alacak, birbirine yardımcı olacak. Bunun sonucunda bu küçük ormanlık alanda barış içinde huzurla yaşamak boy gösterecekmiş.

Aradan birkaç hafta geçmiş, aslan şöyle kısa bir gezintiye çıkmış. Yani çevreyi, diğer hayvanları denetlemiş. Bakmış ki herkes arasında bir yardımlaşma var, paylaşma var. Bu durumdan memnun olmuş. Bütün hayvanları bir daha huzuruna toplamış. Onlara kısa bir konuşma yapmış. Bu konuşmada birliğimiz daim olsun, gördüğüm tablo beni hoşnut etti diyerek teşekkür etmiş. Gerçek hayatta da durum bundan ibarettir. Sadece kendimizi düşünürsek yanlış yapmış oluruz. Kimseyle iyi geçinemeyiz. Barış için, huzur için paylaşmayı önemsemek gerekiyor.

22 Yorumlar

  1. Barışla Gelen Mutluluk

    YanıtlaSil
  2. Başlık nedir kendiniz katsaydiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben barış içinde yaşamak bence ben öyle yazdım

      Sil
  3. Cok uzun ama ben ondan esinlenerek başka bir hikaye yazdigim iÇin hiç sorun olmadı ben kisaçık yazdım heheheeh.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar daha kisa yok mu

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar gerçekten hiç ama hiç beğenmedim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski