Şiirde geçen kardeş kavgasına bir nihayet olsun sözünden ne anlıyorsunuz?

Şiirde geçen “Kardeş kavgası bir nihayet olsun.” sözünden ne anlıyorsunuz?

Şair aynı milletten olan insanları, aynı ülkede bir arada yaşayan insanları kardeş olarak görüyor ve kardeşler arasındaki kavgaların sona ermesini ümit ediyor. Hayalini kurduğu memlekette insanların barış ve kardeşlik içinde yaşamasını arzuluyor. Çünkü o barışa, kardeşliğe, huzur içinde yaşamaya özlem duyduğunu Memleket İsterim şiirinde kardeş kavgası bir nihayet olsun dizelerinde açıkça ifade ediyor.

Şair bir memleket hayal ediyor. Bu memlekette iyi olan her şeyin gerçekleşmesini düşünüyor. Kötülüklerin de artık son bulmasını ümit ediyor. Şiirde geçen“Kardeş kavgası bir nihayet olsun.” sözü de insanların barış içinde yaşamaları gerektiğini ön plana çıkarıyor. Yani bundan sonra herkes kardeşçe yaşasın, kimse kimseyi üzmesin, kavgalar artık son bulsun demek istiyor şair.

Kardeş kavgası demek aynı ülkede yaşayan insanların birbiriyle çatışması anlamına geliyor. Şair artık herkes barışa önem versin, aynı milletten olan insanlar arasındaki anlaşmazlıklar bir daha yaşanmasın şeklinde isteğini dile getiriyor. Nihayet sözünün anlamı son demektir. Yani bu dizede kardeş kavgası sona ersin demek isteniyor.

Sonuç olarak bir ülkede huzurlu bir ortamın temel kaynağı barış ve kardeşlik içinde yaşamaktır. O yüzden kardeşçe yaşamaya önem vermeliyiz. Millet olarak dayanışma içinde olmalıyız. Bizden farklı olanları ayırt etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski