İyimser uçak yapar, kötümser ise paraşüt sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince "İyimser uçak yapar, kötümser ise paraşüt sözünden ne anlıyorsunuz?" sorusunu yapacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

İyimser uçak yapar, kötümser ise paraşüt sözünden iyimser bir özelliğe sahip olan insanların daha geniş çaplı düşünebildiğini, daha üretken olduğunu; kötümserlerin de dar bir yaklaşıma sahip olduğunu ve iyimser olanlara oranla üretkenliklerinin yetersiz olduğunu anlıyorum.

İyimserler olaylara olumlu yönden baktıkları için akıllarını daha iyi kullanırlar. Bunun sonucunda iyimserlerin hayal dünyası ve bakış açıları son derece geniştir. Bu yüzden iyimserler her şeyin daha iyisini, gelişmiş halini yapabilirler. Kötümser ise böyle düşünmez, çünkü onlar olumsuz bir bakış açısının etkisinde kalırlar. İyimser krizi fırsata çevirme özelliğine sahiptir. Çünkü böyleleri yenilikçi ve girişimcidir. En kötü durumlarda bile ortaya iyi bir iş çıkarmayı amaçlar.

İyimser her şeye iyi ve güzel yönden bakar. Böylelikle iyimserler akıl yürütme becerisine sahip olurlar, düşünerek hareket ederler. Hayatta başarılı olma veya bir şeyler üretme anlamında iyimserler kötümserlerden çok daha iyidir. Çünkü onların sahip olduğu olumlu bakış açısı, bunu her şeyde belli eder. Bu sayede daha güzel ve yaratıcı fikirler üretebilirler. Zihinleri açıktır ve geniş perspektiften düşünürler.

Kısacası iyimser bir insan olmalıyız ki hayatımız da güzelleşsin. Yoksa her şeye kötü açıdan bakmak içimizi daraltır. Ne bir işe yararız ne de bir kimseye faydamız dokunur. İyimser olup bardağın dolu tarafından bakmak, her şeyin iyi ve güzel yönlerini görmek hayatımızın da güzelleşmesini sağlayacaktır. Bu nedenle her zaman iyimser bir insan olmalı, pozitif düşünmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski