Günümüzde çocukların haklarını yeterince kullanıp kullanmadıkları hakkında bir konuşma yapınız.

Günümüzde çocukların haklarını yeterince kullanıp kullanmadıkları hakkında bir konuşma yapınız.

Sevgili arkadaşlar, bence günümüzde çocuklar haklarını yeterince kullanabiliyor. Artık bilgi çağında yaşadığımız için insanlar çok bilinçlendi. Aileler daha bilgili, kültürlü duruma geldi. Bu da doğrudan çocukların eğitimine yansımaktadır. Ailesi tarafından bilinçli bir şekilde büyütülen çocuklar haklarını da eskiye nazaran daha iyi kullanmaktadır diye düşünüyorum.

Örneğin her çocuğun eğitim hakkı vardır, sağlık hakkı vardır. Yaşama ve barınma hakkı vardır. Kendini ifade etme yani düşüncesini özgürce ifade etme hakkı vardır. Bu gibi haklar geçmişle kıyaslandığında daha iyi kullanılır hale geldi. Bazı ülkelerde savaşlar oluyor. Oradaki çocuklar haklarını kullanamıyor buna çok üzülüyorum. Eğitim, sağlık, oyun, mutlu bir yaşam elbette onların da hakkıdır. Bu yüzden savaşlar olmasın, çocuklar üzülmesin istiyorum.

Günümüzde salgın ortaya çıktı. Bu dönemde okullar uzaktan eğitime geçti bildiğiniz gibi. Evinde interneti olmayan, tableti olmayan çocuklar eğitim hakkını yeterince kullanamıyor. Onlar derslerini televizyondan takip ediyorlar.

Kısaca özetlersek, ülkesinde savaş olan olan, yoksulluk olan, maddi durumu zayıf olan çocuklar hariç birçoğumuz haklarımızdan faydalanabiliyoruz. Buna da şükür diyorum. Arkadaşlar konuşmamın sonuna geldim. Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski