İnsanları iyimser ya da kötümser yapan sebepler nelerdir?

8. Sınıf Türkçe: İnsanları iyimser ya da kötümser yapan sebepler nelerdir?

Bana göre insanları iyimser ya da kötümser yapan sebeplerin başında yaşadığı olaylar gelir. Yani insan nasıl bir yaşam sürüyorsa bu durum onu iyimser veya kötümser yapar. Rahat, maddi açıdan çok iyi durumda olan, huzurlu bir aile ortamında yaşayan insanlar iyimser olur. Çünkü onlar hayatta pek acı olay yaşamamıştır.

Ancak hayatı acılarla dolu, yokluk içinde, sevgiye muhtaç, huzursuz bir ailede yetişen çocuklar da büyüyünce bu yaşadıklarından etkilenerek ister istemez kötümser olacaklardır. Başka bir örnek vermek gerekirse, küçüklüğünden beri hastalıkla boğuşan insanlar kötümser olur. Çünkü o çocukluktan itibaren pek çok hastalık geçirmiş, zorluklar ve sıkıntılar çekmiş, hayat onu kötümser yapmıştır.

İyimser veya kötümser olmamıza etki eden faktörler, yaşantılarımız, maddi durumumuz, hayat şartlarımız, ülkemizin ekonomik durumu, sağlıklı olup olmayışımız gibi etkenlerdir.

Örneğin siz ekonomik olarak gelişmiş, barış inde yaşayan bir ülkenin vatandaşıysanız hayata iyimser bir gözle bakarsınız. Savaşların yaşandığı, bombaların atıldı bir ülkede yaşıyorsanız, orada kötümser olursunuz. İşte genel olarak baktığımızda yaşam koşullarımız bizi iyimser veya kötümser yapan en önemli sebeplerdir diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski