Çarçabuk dostluklar güven telkin etmez sözünden ne anlıyorsunuz?

8. Sınıf Türkçe dersindeki soru: “Çarçabuk dostluklar güven telkin etmez.” sözünden ne anlıyorsunuz? Siz bu görüşe katılıyor musunuz?

Dostluk uzun zaman içinde oluşan bir şeydir. Bu anlamda dostlukta güven duygusunun büyük önemi vardır. Dostluk zorluklarla test edilmek ister. Zorluklar karşısında test edilen ve güven duygusu oluşan durum, sağlam bir dostluk meydana getirir. Eğer zor günlerde dost dediğiniz kişi sizden uzaklaşırsa, o kişiye güvenilmez. Böylece o kişiyle gerçek manada dostluk kurulamaz.

Çarçabuk dostluklar güven telkin etmez sözünden kısa sürede kurulan dostluğa güven olmaz, o dostluk kalıcı olamaz düşüncesini anlıyorum. Dostluk uzun süren ortak yaşantıları ve bu yaşantılar içinde dostuna her anlamda bağı kalmayı, destek vermeyi ifade eder. Hızlı sürede gelişen yani çarçabuk bir dostluk kurulursa, o dostluk varlığını sürdüremez, yani böyle bir dostluk güven vermez. Genel anlamda dostluk zor zamanlarda, sıkıntılı dönemlerde kendini belli eden bir şeydir. İyi günde, mutlu günümüzde herkes yanımızda olabilir. Önemli olan acı çektiğimiz günlerde bizimle birlikte olan kişilerin dostluğudur. Bunlar çok uzun yıllar geçse de yanımızdan ayrılmaz. Her günümüzde desteklerini esirgemezler.

Kısaca özetlemek gerekirse çarçabuk dostluklar güven telkin etmez. O yüzden hızlı ve kısa sürede oluşan dostluklar üzerine iyice bir düşünmeli, ondan sonra kararımızı vermeliyiz. Böyle yaparsak dostluk kuracağımız kişiye güvenip güvenmeyeceğimizi çok daha iyi bir şekilde anlayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski