Seçtiğiniz değerle ilgili öyküleyici bir metin yazınız.

Bu bölümde kısaca ele aldığımız metnin sorusu: Seçtiğiniz değerle ilgili öyküleyici bir metin yazınız. Oluşturacağımız metin için seçtiğimiz değer vatanseverliktir. Aşağıdaki vatanseverlik ile ilgili öyküleyici bir metin örneğini inceleyebilirsiniz.

Hasan, evin küçük oğluydu. Bugün abisini askere yollayacaktı. Yaşı on beş olmasına rağmen askere giden abisi gibi vatana hizmet etmek istiyordu. Abisini yolcu ederken ona eşlik etmiş, askeriyenin içine kadar girmişti. Komutana ben de asker olmak ve vatana hizmet etmek istiyorum, demişti. Komutan da Hasan'ın bu vatanseverliği karşısında çok etkilenmiş ve onu çok sevmişti. Ancak bu yaşta asker olmasının mümkün olmayacağını uygun bir dille Hasan'a anlatmıştı.

Hasan, ailesiyle birlikte abisinden ayrılırken içten içe çabucak büyüyüp vatan için çalışacağına dair söz vermişti. Okuluna devam etmesi gerekiyordu. Hayalinde de meslek olarak öğretmenliği seçmişti. Yıllar hızla ilerlemiş, Hasan okulunu başarıyla bitirmişti. Hasan henüz asker olmasa da öğretmen olmuştu. Artvin’in bir köyüne atanmıştı. Onun için öğretmenlik de askerlik gibi çok önemli bir meslekti.

Öğretmen olarak çalışacak, ülkesine eğitim alanında hizmet edecekti. Bu yüzden kendisiyle gurur duyuyordu. Öğretmenlikte ilk yılını tamamlayan Hasan'ın artık askerlik zamanı da geldi. Okurken askerliğini tecil ettirerek ertelemişti. Ancak artık tecil süresi de tamamlandığı için asker olacaktı. Sonunda küçükken hayalini kurduğu ve çok sevdiği askerlik vazifesi gelip çattı.

Onu askere ailesiyle beraber, bir zamanlar yolcu ettiği abisi de göndermeye geldi. Hasan bu sırada kendisini çok mutlu hissediyordu. Abisine bakarak onu askere yolcu ettiği anı hatırladı. Ailesiyle, abisiyle vedalaşarak otobüse bindi. Yola çıktığında içinde tarif edilemez bir sevinç vardı. Çünkü o, vatanın her şeyden önemli olduğunu, bu yüzden vatana hizmet etmenin en değerli görev olduğunu bilen vatansever biriydi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski