Sımsıcak Dostluklar Sevgiler Varken Dörtlüğünden Hareketle Bilgilendirici Bir Metin

8. Sınıf Türkçe kitabı İnsanla Güzel metni etkinliği: Aşağıdaki dörtlükten hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Sımsıcak dostluklar sevgiler varken, savaşlar kinler öfkeler neden, bırakıp gideceğiz bir gün, dünya bu kadar güzelken dizelerinin olduğu dörtlükten hareketle bilgilendirici bir metin yazacağız.

Bir gün bu dünyayı bırakıp gideceğimizi bilerek yaşamalı, insanları incitmekten, savaş çıkarmaktan kaçınmalıyız. Her şey gelip geçicidir. Bu dünya acılar çekilsin, savaşlar çıksın diye değil herkes güzelce yaşasın diye vardır. Oysa biz insanlar dünyanın sahibiymişiz gibi yaşıyor, savaşlar çıkarıyor, kin ve öfkeyle hareket ediyoruz. Sonunda da büyük üzüntüler yaşıyoruz fakat artık iş işten geçmiş oluyor.

Dünyayı güzelleştirmek ve ardımızda yaşanabilir bir dünya bırakmak için insan sevgisiyle yaşamalı, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberliğe son derece önem vermeliyiz. İnsan olarak aslında kendi kendimize sımsıcak dostluklar sevgiler varken; savaşlar, kinler, öfkeler neden diye sormalıyız. Yani kendimizle ilgili öz eleştiri yapmalıyız. Birine öfkeyle davranarak, kin kusarak elimize bir şeyin geçmeyeceğini düşünebilmeliyiz. İşte çevremizde savaşları görüyoruz. Bu savaşlar kime fayda sağlıyor? Hiç kimseye bir fayda sağlamıyor, değil mi? Savaşın acıdan başka yaşattığı bir duygu yoktur çünkü. Bundan dolayı savaşlara son verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Dünya bu kadar güzelken yaptığımız kötü şeylerle onu bu kadar kötüleştirmeye, hayatı birbirimize zehir etmeye gerek yoktur.

Dünya bu kadar güzelken, dünyayı, savaşlarla, kin ve öfkeyle kötü bir hale sokmanın hiçbir anlamı yoktur. Bırakıp gideceğimiz bu dünyaya acılar, kötülükler, savaşlar yerine güzellikler katmalıyız. Kısacası dünyayı güzelleştirmek için savaşlara son vermeli, barış ve kardeşliğe önem vermeli, iyi insan olup sevgi içinde yaşamalıyız. Kurduğumuz dostluklar, sevmek ve sevilmek gibi insana iyi gelen her şey çok daha güzel olur. O yüzden kinden, öfkeden uzak durup herkese karşı iyi niyetli olmak gerekir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski