Sevgi sözcüğünün size çağrıştırdığı kavramları yazınız. Bu kavramlardan birini seçerek bilgilendirici bir metin yazınız.

8. Sınıf etkinlik sorusu: Sevgi sözcüğünün size çağrıştırdığı kavramları yazınız. Bu kavramlardan birini seçerek bilgilendirici bir metin yazınız. Sevgi sözcüğünün bende çağrıştırdığı kavramlar güven duyma, sadakat, koşulsuz sevme ve iyilik kelimeleridir. Bu kavramlardan iyiliği seçtim. İyilik ile ilgili bilgilendirici metin yazacağım.

İyilik etmek insani bir görevdir diye düşünüyorum. İyilik bir insanın zorda kalan bir başkasına veya yardıma muhtaç durumda olan bir hayvana yardım etmesi şeklinde tanımlanabilir. İyilik aslında çok önemli bir şeydir. Hepimiz de gün gelir yardıma muhtaç duruma düşebilir, birilerinin iyilik yapmasına ihtiyaç duyabiliriz. Yani iyilik etmek ve yardımlaşma dünyanın halidir.

Bugün biz iyi bir durumdaysak yarın ne olacağımız belli değildir. İnsanız, sıkıntılarla karşılaşabiliriz, bazen de çok güzel günler yaşayabiliriz. Ne olursa olsun her şeyden önce iyi bir insan olmaya ve iyilik yapmaya önem vermek gerekiyor. Çünkü hepimizin içine attığı bazı dertler oluyor. İyilikle kalbimizi güzelleştirirsek her şey daha güzel olur.

İster fakir birine, ister yaşlı bir insana, isterse zor durumda kalan bir hayvana iyilik etme durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Bildiğiniz gibi bu dünyada da iyilik yapmaktan daha güzel bir şey yoktur. O yüzden böyle güzel ve erdemli bir davranıştan uzak kalmamalıyız.

İyilik yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise iyiliği karşılıksız yapmaktır diye düşünüyorum. Karşılıksız olan iyilik belki de dünyanın en güzel iyiliğidir desek yanlış olmaz. Hem iyilik etmek insana mutluluk hissi vermektedir. Yani iyilik yapınca vicdanen kendimizi çok huzurlu hisseder ve bundan mutluluk duyarız. Bu yüzden iyiliğe önem vermek, iyilik yapma konusunda istekli olmak insani bir vazifemizdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski