Bayrak Bir Milletin Özgürlük Alametidir Düşmanın da Olsa Hürmet Lazımdır Kompozisyon

8. Sınıf Türkçe kitabındaki soru: Bayrak bir milletin özgürlük alametidir. Düşmanının da olsa hürmet lazımdır. (Mustafa Kemal ATATÜRK) sözünden anladıklarınızı ifade eden bir konuşma yapınız.

Arkadaşlar bugün size kısa bir konuşma yapacağım. Konuşmamın konusu bayrağa saygı şeklindedir. Milletler için bayrağın değeri çoktur. Bayrak bir milletin özgürlük alametidir. Yani bir milletin bayrağı o milletin özgürlüğünü kanıtlar. Bu nedenle her milletin bayrağı kendinde göre kutsaldır. Bayrağa da her zaman saygı duymak gerekir.

Atatürk, bayrak bir milletin özgürlük alametidir, düşmanının da olsa hürmet lazımdır sözüyle bayrağın ne kadar önemli ve kutsal bir değer olduğunu, kimin bayrağı olursa olsun, bayrağa hürmet etmek, yani saygı duymak gerektiğini ifade etmiştir. İster kendi bayrağımız olsun, isterse düşman devletlerin bayrağı olsun, ona hürmet lazımdır, arkadaşlar. Çünkü bayrak, bir devletin, bir milletin özgür olması anlamına gelir. Bu sebeple bayrak her millet için kutsaldır. Milletlerin hayatında bu kadar kutsal bir anlam taşıyan bir değere de bütün dünya insanlarının saygı duyması gerekir.

Özgürlüğün en açık göstergesi olan olan bayrağımıza her zaman saygı duymalıyız, onu göklerde gururla dalgalandırmalıyız. Türk milleti olarak hepimiz de bayrağımızın gölgesinde özgürce yaşıyoruz. Bayrağımız bizim için de çok değerlidir. Burada bayrağımızın rengine dikkat çekmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı yıllarında atalarımızın kanlarıyla rengini alan bayrağımız bize emanettir. Onun rengi bu milletin tarihte bağımsızlık için neler çektiğini, kahraman vatan evlatlarının vatan için şehit düştüğünü her fırsatta bizlere hatırlatmaktadır. Dolayısıyla bayraklar özgürlük alameti olarak çok büyük anlam taşır ve hürmet edilmeye layıktır.

Kısacası bayrağa sahip çıkmalı, onun altında birlik beraberlik içinde yaşamalıyız. Ulu Önder Atatürk’ün ve şehitlerimizin ruhları şad olsun diyerek konuşmamı bitiriyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

6 Yorumlar

  1. Gerçekten de güzel bir yazı inşallah yarın okulda hocam beyenir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 sınıf türkçe
      ders kitabında yazıyor zaten kafanısı çalıştırın

      Sil
  2. aga kopya çekmeyin okuyun kendinizde ekleme yapın kazık gibi götürmeyin

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski