Milli Mücadele yıllarında yaşamak ister miydiniz? Niçin?

6. sınıf Türkçe kitabındaki soru: Aşağıdaki metni okuyunuz. Bu metinden ve yaptığınız araştırmalardan hareketle “Millî Mücadele yıllarında yaşamak ister miydiniz? Niçin?” sorusunu cevaplayınız.

Milli mücadele yıllarında tabii ki yaşamak isterdim. O yıllarda genç yaşlı, kadın erkek herkes vatanımızın bağımsızlığı için mücadele etmiştir. Ben de milli mücadele yıllarında yaşamayı çok isterdim. Düşmanların yurdumuzdan atılmasına yardım etmek isterdim. Cepheye koşar, düşmanla savaşır, askerlerimize erzak, battaniye taşırdım. Mühimmat taşırdım.

Milli mücadele yıllarında yaşamak, o zamanki zor koşullara bizzat tanıklık etmek demektir. Ben de milli mücadele yıllarında yaşasam atalarımızın vatanımız için gösterdiği kahramanlıklara şahit olurdum. Hatta yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşu için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırdım. Yeri geldiğinde cepheye mermi taşırdım. Yaralı askerlerimize yardım ederdim.

Kağnılarla yiyecek, battaniye gibi önemli eşyaların taşınmasına yardım ederdim. Çünkü bu işin sonunda vatanı kurtarmak var. Biz de hiçbir devlete boyun eğmemek için gerektiğinde canımız feda etmekten çekinmezdik. Savaşta yararlılık gösteren kahraman çocuklar gibi vatanımızın düşman işgalinden kurtulmasına katkı sağlardım. Bu benim için tarif edilemez bir mutluluk olurdu. Aziz Türk milletinin evladı olarak o yıllarda yurdumuzu işgal eden düşmanlara karşı vatanıma sahip çıkarsam kendimle gurur duyardım.

Sonuç olarak Milli Mücadele yılları milletimiz için çok zor olmuştur. Ancak kahraman milletimiz düşmana boyun eğmemiştir. Güzel vatanımıza en zor koşullarda bile sahip çıkmıştır. Hepsinin de ruhu şad olsun. O dönemde yaşamak tarihe bizzat tanıklık etmek demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski