Heykeltıraş Mermere Ne ise Öğretmen de Çocuğa Odur ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca örnek alabilirsiniz. “Heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur.” sözünden hareketle aşağıya bir yazı yazınız. Yazınızda; giriş, gelişme, sonuç bölümlerine dikkat ederek düşüncelerinizi açıklayınız.

Giriş: Heykeltıraş mermere istediği şekli veren kişidir. Mermeri kullanarak ortaya nasıl bir eser çıkarmak istiyorsa onu yapar. Öğretmen de aslında heykeltıraş gibidir. Öğrencinin şekillenmesini öğretmen sağlar. Öğrenciyi hayata hazırlayan, onu heykeltıraşın mermere yaptığı gibi belli bir kıvama getiren, bakış açısıyla yönlendiren öğretmendir. Davranışlarıyla, kişiliğiyle, bilgisiyle öğrenciyi nasıl yetiştirmek istiyorsa ona öylece şekil verir öğretmen. Böylelikle öğrenciler öğretmenlerin eseri olur.

Gelişme: Hayata atılan bir öğrencide öğretmeninden izler bulunur. Çünkü öğretmenler öğrencinin heykeltıraşı kabul edilir. Öğrencinin yetişmesinde, karakter ve sorumluluk sahibi biri olmasında öğretmenin rolü büyüktür. Bildiğiniz gibi her öğrenci öğretmen tarafından eğitim öğretim aracılığıyla yetiştirilir ve hayata atılır. Bu durumda heykeltıraşın mermeri şekillendirmesi gibi öğretmenin de öğrenciyi şekillendirdiği ortaya çıkmaktadır. Çocuk eğitimi önemli bir görevdir diye düşünüyorum. Bundan dolayı öğretmenlerin üzerinde çok önemli bir sorumluluk vardır. O da çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesidir. Öğretmenler çocukları yetiştirme görevini yaparken, onlara heykeltıraş misali kendinden bir şeyler katar. Öğrencinin asıl bir karaktere sahip olmasını istiyorsa, onlara o yönde şekil verir. Bunun sonucunda öğrenciye baktığımızda öğretmenine ait izler taşıdığını görürüz.

Sonuç: Mermerden yapılan eserlere baktığımızda onları yapan heykeltıraş mermere öyle şekil verdiği için ortaya çıkmışlardır. Bir öğretmen de öğrencisinin nasıl olmasını istiyorsa doğrudan onu şekillendirmektedir. Başka bir deyişle sabırla, sevgiyle, bilgiyle öğretmenler, öğrenciye bir heykeltıraş gibi şekil verir. Kısaca belirtmek istersek heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur.

12 Yorumlar

  1. Başlık öğretmenim canım benim canım benim,🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok komik ha ha ha 🤬😡🤬😡

      Sil
  2. 🐷🐄🐄🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐽🐴hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensin 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐽🐷🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐷🐷🐽🐽🐽🐷🐽🐽🐽

      Sil
  3. Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çok kötü💔💔

    YanıtlaSil
  4. Sözün sahibi kim

    YanıtlaSil
  5. Unknown nekadar üzülecek yorumlar yaziyorsun

    YanıtlaSil
  6. Gerizekalilar sizi baslik Ögretmenlik Sanattir

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski