Çevrenizde Yardımseverlikle Yapılmış Bir İş

Türkçe kitabındaki çevrenizde yardımseverlikle yapılmış bir işi anlatınız.

1. Köyde olduğumuz bir dönemde bir ailenin samanlığı yanmıştı. Samanlıkta kış mevsiminde yemeleri için ineklere saman bulunuyordu. Aile çok zor durumda kaldı. Bütün yakın komşular yangını söndürmeye geldi fakat yangın o kadar kuvvetliydi ki söndürülemedi. Bunun sonucunda o ailenin saman ihtiyacı oldu. Köylüler yardımseverlik örneği göstererek o aileye yardım etti. Samanlığı yanan aileye her evden birkaç torba saman verildi. Böylece güzel bir yardımseverlik örneği sergilenmiş oldu.

2. Çevremizde yardımseverlikle yapılmış bir iş olarak bir ailenin kış aylarında ısınma ihtiyacı için yakıtı yoktu. Köylülerimiz yine bir araya gelerek o aile adına para toplayarak onlara kömür almışlardı. BU da konuyla ilgili anlamlı ve güzel bir örnektir.

3. Bir başka örnek de Kurban Bayramı'nda maddi durumu iyi olmadığı için kurban kesemeyen bir aileye, köy halkının et toplayarak yardım etmesidir. Ben çevremde yardımseverlikle yapılmış böyle güzel işlere şahit oldum. İnsanların birbirine yardım etmesi çok güzeldi.

4. Bir öğrenci okuyordu. Onda konuşma zorluğu vardı. Bunun düzeltilmesi için eğitim alması, tedavi görmesi gerekiyordu. Bunun için de para lazımdı, yani yardıma muhtaç bir haldeydi. Arkadaşları ve tanıdıkları onun için kendi aralarında para toplayarak ona yardımseverlikte bulundurlar. Bunun üzerine hastaneye giden çocuk birkaç ay konuşma egzersizi eğitimi aldı. Konuşması eskiye nazaran daha iyi bir hale gelmişti. Bu öğrenci arkadaşımız çevresindeki herkese bu yardımseverliğinden dolayı çok teşekkür etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski