Yiyecekleri israf etmemenin önemi konusunda bir konuşma yapınız.

4. sınıf Türkçe: Tilkinin sözlerinden hareketle yiyecekleri israf etmemenin önemi konusunda bir konuşma yapınız. Konuşmanızı yaparken kurallara uygun hareket etmeyi unutmayınız. Ayrıca konuşmanızı destekleyecek örnekleri doğru yerde kullanınız. Arkadaşlarınızı dinlerken nezaket kurallarına uyunuz.

Arkadaşlar, şimdi sizlere yiyecekleri israf etmemenin önemi konusunda kısa bir konuşma yapacağım. Yiyecekler bizim besin kaynağımız olarak hayatımızda büyük önem taşımaktadır. Öyle ki yiyecekler olmazsa aç kalır, hayatımızı devam ettiremeyiz. Bu durumda yiyecek israfından kaçınmak gerektiğini bilmemiz gerekir. Bol bulduk diye yiyecekleri israf etmemeliyiz.

Arkadaşlar kendi kendime şöyle bir düşünüyorum da dünya üzerinde yiyecek bulamaya o kadar insan var ki. Bunu televizyon haberlerinden, internetten görüyor, izliyor ve okuyorum. Onların aç halini görünce üzülmemek elde değil. Bu durumda yiyeceklerin biz insanlar ve diğer canlılar için ne kadar önemli olduğunu, kesinlikle israf edilmemesi gerektiği sonucuna varıyorum. Yiyecekler canlıların hayatını devam ettirebilmesi için en gerekli olan besinlerdir. O yüzden elimizde hangi yiyecekler olursa olsun, fazla olup olmadığına bakmadan yiyecek konusunda tutumlu davranmak gerekiyor. İsrafa kaçmamak gerekiyor. Çünkü yiyecek israfı çok yanlış bir şeydir. Hem dinimize de uygun değildir.

Elinde yiyeceği bulunmayan insanları düşününce yiyecekleri israf etmemenin önemi kat kat artmış oluyor. Bazı insanlar varlıklı olabilir. Yiyecek konusunda evlerinde her şey fazla fazla bulunabilir. Böyle olduğu için yiyecekleri israf etmeleri gerekmiyor. Yiyecekleri artıyorsa en azından komşularıyla paylaşabilirler veya sokakta yaşayan aç kalan hayvanlara verebilirler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski