Doğayı Korumaya Yönelik Bir Kulüp Hikayesi

Doğayı korumaya yönelik bir kulüp kurduğunuzu düşününüz ve bu kulüple yaptığınız çalışmaları anlatan bir hikâye yazınız. Hikayenize konuya uygun olarak güzel bir başlık koyunuz.

Öğretmenimiz doğaya son derece önem veren biriydi. Bir gün bize doğayı korumaya yönelik bir kulüp kuracağını anlatmıştı. Gönüllü olanların da kulübe katılmasını önerdi. Bu fikir hepimizin de hoşuna gitti. Öğretmenimizin rehberliğinde sınıfça bu kulübü kurduk. Adını da Doğayı Koruyorum Kulübü koyduk.

Kulübümüzün amacı insanlar tarafından hunharca kirletilen ve yok edilme riskiyle karşı karşıya bırakılan doğanın korunmasına yardımcı olmaktı. Bu amaç doğrultusunda öğretmenimiz bir plan hazırladı. Valiyle görüştük, Milli Eğitim müdürümüz de bize destek verdi. Arkadaşlarımızla böyle yararlı bir çalışmanın içinde olacağımız için çok sevinçliydik ve büyük heyecan duyuyorduk. O günden sonra doğaya faydası olacak birçok faaliyet gerçekleştirdik.

İlk olarak doğanın korunması ile ilgili afişler hazırladık. Bu afişlerde piknik alanlarında yangın çıkmaması için neler yapılması gerektiğine, ağaç kesmenin çevreye ve doğaya verdiği zararlara, çöplerin rastgele yere atılmasının olumsuz sonuçlarına, fabrika atıklarının nehirleri, gölleri ve denizleri nasıl kirlettiğine, fidan dikmenin doğanın korunması için ne kadar gerekli olduğuna dikkat çektik.

Kulübümüzle yaptığımız çalışmaları afiş şeklinde çoğalttık. Öğretmenimiz bu süreçte bize çok büyük destek verdi. Afişleri piknik alanlarına, işlek caddelere yapıştırdık. Bu çalışmalar doğayı korumak adına çok yararlı oldu. Ayrıca halk tarafından büyük ilgi gördü.

Valimiz, milli eğitim müdürümüz yaptığımız çalışmalar ile ilgili olarak bizi tebrik etti. Biz de öğretmenimize çok teşekkür ettik. Onun sayesinde doğanın korunmasına minik yürekler olarak katkı sağladık. İnsan böyle güzel işlere imza atınca mutlu oluyormuş. Bunu çok iyi anladım.

18 Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER ÇOK İŞİME YARADI

    YanıtlaSil
  3. Ders kitabında yazın diyodu bunu yazcam AHHAGAGSHAJAHSKLALAŞA

    YanıtlaSil
  4. Ben çok beğendim Elinize sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. 🤗🤗🤗🤗😄Elinize sağlık çok güzel olmuş çok beğendim.😄😄

    YanıtlaSil
  6. VALLA İNANILMAZ İŞE YARIYOR BE

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Bankai ne alaka sitenin konusu ne alaka mal

      Sil
  8. Çok sağol😍

    YanıtlaSil
  9. Bankai ne alaka

    YanıtlaSil
  10. Necmettin 5 cye selam olsun Teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski