Gezi, Kültürel Farkındalık, Yabancı Dil, İletişim ile İlgili Bir Konuşma

Bu bölümü tamamladığınızda gezi, kültürel farkındalık, yabancı dil, iletişim kelimeleri ile ilgili bir konuşma yapınız hakkında yeterli düzeye ulaşacaksınız.

Bana göre geziler kültürel farkındalık oluşturma açısından son derece önemlidir. Öyle ki herhangi bir ülkeye gezi düzenlediğimizde oranın kültürünü, dilini öğrenmek gerekiyor. Bu noktada yabancı dil bilmek ön plana çıkıyor. Biraz da olsa yabancı dil bilmek o ülkedeki kişilerle iletişim kurmayı sağlıyor. Bu yüzden yabancı dil öğrenmek bence faydalı bir iştir.

Turistik anlamda gezi yapmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Bazıları için gezmek ve gittikleri yerler hakkında bilgi edinmek çok önemli görülür. Gerek ülkemiz içinde gerek yurt dışında gezi yaparak farklı kültürleri tanır, farklı dilleri konuşan insanlarla tanışırız. Onlarla iyi bir iletişim kurmak ve anlaşmak için yabancı dil bilmek önemlidir. Bu sayede hem onların ne dediğini anlarız, hem de onların kültürel değerlerini öğreniriz. Bu durum bizim ülkemize gezi düzenleyen yabancı turistler için de geçerlidir. Örnek vermek gerekirse yaz mevsiminde deniz kenarına sınır olan birçok ilimize yurt dışından binlerce insan geliyor. Onlarla dil aracılığıyla konuşup kaynaşıyoruz değil mi? Aynı dili konuşmuyorsak bile bir tercüman vasıtasıyla anlaşabiliyoruz. Başka bir örnek verirsek ülkemizde turistik bölgelere gelen yabancı ziyaretçilerle tercümanlar aracılığıyla konuşabiliyoruz.

Sonuç olarak yabancı dil sayesinde o insanlarla aramızda kültürle bir farkındalık oluşuyor. Böylece hem biz onları hem de onlar bizi daha yakından tanıma fırsatı elde ediyoruz. Kısacası bir gezi sırasında yabancı dil bilmenin önemini daha iyi anlıyoruz. Bu da farklı insanlarla iletişim kurmak anlamına geliyor. Konuşmam burada sona ermiştir. Hepinize teşekkür ederim.

4 Yorumlar

  1. Gerçekten bu yazı bana çok yardımcı oldu.Tekrar tekrar çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Banada çok yardımcı oldu konuyu iyi özetlemiş, uzatmamış. Açıkçası ben beğendim , emeğinize sağlık 😇

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok etkili olmuş

    YanıtlaSil
  4. İğrenç bir yazı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski