Cahil Kimsenin Yanında Kitap Gibi Sessiz Ol Kompozisyon

Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Cahil kimse ne dediğinin farkında olmayan biridir. Yani bir konuda bilgisiz olduğunu bilemez, boş boş konuşabilir. O yüzden cahille konuşarak anlaşmak pek mümkün değildir. Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol özdeyişinin anlamı kısaca böyledir. Gerçekten de cahille anlaşabilmek zor olduğu için onların yanında en iyisi sessiz olmaktır diye düşünüyorum.

Herhangi bir ortamda cahil kimse ile tartışmaya girmek hiç doğru değildir. Onlara ne anlatsanız da kabul etmeyeceklerdir. Bu yüzden onlara kendi doğrularınızı anlatamazsınız. Genel anlamda baktığımızda cahil insanlarda ben her şeyi bilirim havası vardır. Durum aslında böyle değildir fakat onlar bu şekilde düşünürler. Her konuda bilgili olduklarını zannederler. Boş konuşurlar.

Ben günlük hayatımda cahillerle münakaşaya giren pek ok kişiye tanıklık ettim. Oradan anladım ki cahiller tartışmaya girmenin anlamı yoktur. Böyle bir tartışma boş sözlerden öteye geçmez. En iyisi susmak, sessiz olmaktır. Siz söylediklerinizde haklı olsanız bile onlar buna onay vermezler, kendi bildiklerinden şaşmazlar.

Sonuç olarak cahille konuşmaktansa sessiz kalıp hiçbir şey söylememek en doğrusu olacaktır. İnsanlar konuşarak anlaşır diye bir söz vardır. Evet, bu söz çok doğrudur. Fakat konuştuğunuz kişi cahil biriyse, o zaman susmak daha doğru olur kanaatindeyim. Cahil her zaman kendini haklı bulur, kendi söylediklerinin doğru olduğunu düşünür. Bu yüzden onlarla laf dalaşına, tartışmaya girmeye gerek yoktur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski