İnanmak başarmanın yarısıdır sözünü kısaca açıklayınız.

“İnanmak başarmanın yarısıdır.” sözünü kısaca açıklayınız. Kompozisyona uygun bir başlık koyunuz.

Kime sorsanız, herkes hayattaki en büyük amacının başarmak olduğundan söz eder. Evet, hepimizin bir hedefi vardır ve bu hedefe ulaşmak bize göre başarıyı yakalamak demektir. Başarmak için de genel kanı, çok çalışmak emek harcamaktır. Ancak sadece bu yeterli olmaz. İnanmak da başarı da çok önemli bir etkendir. İnanmak başarmanın yarısıdır diye boşuna dememişler.

Eğer bir kişi, başarılı olacağına dair inanca sahip değilse, onun gerçek manada başarıya ulaşması pek mümkün gözükmemektedir. Tabii ki elimizden geldiği kadar hatta daha fazlasını vererek çalışıp çabalayacağız, alın teri dökeceğiz, umutlu olacak lakin her şeyden önce başaracağımıza dair de kendimize inanıp güveneceğiz.

Başarmak için çıktığımız bu yol her zaman dümdüz olmayacaktır. Bazen engeller bizi sınayacaktır. Tökezlediğimiz zamanlar olacak. Bu her zaman böyledir. Ancak böyle bir durumda hemen inancımız yitirmek de hiç sağlıklı değildir. Önemli olan bizim inançlı bir şekilde yolumuza devam edebilmemizdir. Başarıyı gerçekten isteyen kişi zorluklar karşısında yılmamayı seçer, yoluna emin adımlarla devam eder. Çünkü ona göre inanmak başarmanın yarısıdır.

Sonuç olarak başarı biraz da inanmaya bağlıdır. Siz bir şeyi yapacağınıza en baştan inanmıyorsanız, o işin sonunda başarılı olamazsınız. İlk önce kalpten inanmak lazım ki sonu iyi olsun. Yoksa başarı hayalden öteye gitmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski