Ormansız yurt, vatan değildir sözünü kısaca açıklayınız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız yurt, vatan değildir.” sözünü kısaca açıklayınız. Kompozisyon yazısına konu ile ilgili kısa ve etkileyici bir başlık belirleyiniz.

Mustafa Kemal Atatürk, ormanlara çok değer veren bir liderdir. Ona göre yurt olarak seçilen bir yerin vatan olması ormanlarla kaplı olmasına bağlıdır. Ormanlar bütün canlılar için çok yararlı olduğu kadar bir yurdun vatan olduğunun en güzel göstergelerinden biridir. Ormanlık alan yaşam şartlarının elverişli olması demektir.

Toprağı ormanlarla kaplı olan bir yer vatan seçilmek için çok uygundur. Çünkü orada yaşamayı kolaylaştıran her şey vardır. Bu noktada ormanların yararlarından bahsedelim. Ormanlar her şeyden önce hayvanlara en iyi şekilde ev sahipliği yapar. Yani hayvanların birçoğu ormanlarda yaşamını sürdürür. Daha sonra ormanlar çevreyi temizler.

Havanın temiz olması ormanların çevreye yaydığı oksijen sayesinde olur. Ayrıca ormanlık alanlar aşırı yağışlar sonucu oluşan sel felaketinde erozyonu, toprak kaymalarını önler. Bunların dışında orman demek temiz bir çevre ve bol su kaynakları demektir. Yani ormanlar yağışların artmasını da sağlar. O yüzden vatan topraklarında ormanlık alanları artırmak aslında yurdumuz için çok değerli olacaktır.

Bugün bize düşen ormanlık alanları artırmaktır. Böylelikle yurdumuzu, vatanımız emanete edeceğimiz gelecek nesiller ormanı bol bir vatan bırakmış olacağız. Sonuç olarak ormansız bir yurt vatan değildir sözü aslında ormanların bir vatan için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu söz ile Mustafa Kemal Atatürk'ün ormanlara ne kadar değer verdiğini anlayabiliyoruz. Biz de yurdumuzdaki orman varlığını artırmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski