Anasız Ev Issız Geceye Benzer Anlamı

Anasız ev ıssız geceye benzer anlamı ile ilgili kompozisyon örneği.

Anasız ev ıssız bir gece gibidir. Bir evde anne olmayınca çok büyük bir eksiklik olur. Bu eksikliği hiçbir şeyle dolduramazsınız. O yüzden ananın evdeki yeri ayrıdır. Anasız ev karanlığa benzer. Öyle bir evde her yer sessizlik içinde olur. Bundan dolayı bir evi yuva yapan ananın varlığıdır.

Yuvayı dişi kuş yapar diye bir söz vardır. Gerçekten bu sözde ifade edildiği gibi bir evi ev yapan yine analarımızdır. Anne evde olmadığı zaman o ev bomboş olur, ıssız bir geceyi andırır. Issız bir gece karanlıktır. Kimseler olmaz etrafta. Bu yönüyle ıssız gece insana huzursuzluk verir, yalnızlık hissi verir. Anasız ev de ıssız gece gibi karanlık, hiçbir şeyin anlamının olmadığı bir ev olur çıkar. Bu yüzden analarımız hayatımız için çok şey ifade eder.

Analarımız şu hayattaki en değerli varlıklarımızdan biridir. Onların kıymetini her zaman bilmeliyiz, onlara hayırlı birer evlat olmaya çalışmalıyız. Annelerimizin gönlünü her daim hoş tutmalıyız. Sonuç olarak anasız evin hiçbir anlamı yoktur. Bir evde ananın varlığı o evin kesiksiz olması demektir. Analar eve değer katar. Onların yokluğu, eksikliği doldurulamaz. Dolayısıyla bir evde anne varsa her şey var demektir, hayat var demektir. Anne olmayınca evimiz de hiç kimsenin olmadığı karanlık, ıssız bir geve gibi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski