Engelli bireylerin zorlukları aşıp başarıya ulaşmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?

Engelli bireylerin zorlukları aşıp başarıya ulaşmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bence engelli insanların zorlukları aşıp başarıya ulaşmaları çok güzel bir örnek olur bize. Bu durumdan hepimiz de dersler çıkarmalıyız. Yani engelli olmak hiçbir şeye engel değildir demek istiyorum. İnsanda her şeyden önce zorlukları yenme isteği ve iradesi olmalıdır. Bu olunca engelli olmak da başarı kazanmaya engel olmuyor.

Bana göre engelli bireylerin zorlukları aşmaları onların ne kadar azimli ve kararlı olduğunu gösterir. İnsan azimli olunca, karalı olunca, pes etmeyince önündeki her türlü engeli bir şekilde aşıyor. Bunun sonucunda başarıya ulaşmış oluyor. Aslında haberlerde falan bazen görüyoruz. Engelli bireyler de çok büyük başarılar kazanıyor. Bu durumda benim aklıma ilk olarak engelli insanların engelsiz başarıları vardır sözü geliyor.

Başarı kazanmak için sağlıklı biri olacağız diye anlamamalıyız. Yani ister sağlıklı ister engelli birey olalım, başarıya ulaşmak için önemli olan inanmak, azmetmek ve çalışmaktır. Her insan isterse başarıya ulaşabilir. Başarıya ulaşmanın koşulu da sabır göstererek kararlı davranmak ve amacımız doğrultusunda çalışmaktır.

Sonuç olarak engeli olma durumu kimsenin isteğiyle gerçekleşmiyor. Hayatın insana sunduğu bir sınav olarak görmeliyiz bu durumu. Ayrıca engelli bireylere de yardımcı olmalıyız. yakınımızda iletişim halinde olduğumuz bir engelli varsa ona her açıdan destek olmalıyız. Ayrıca sadece hiçbir engeli olmayanlar başarı elde etmez, herkes isterse başarabilir. Başarının önündeki en büyük engel olumsuz düşünmektir. Bu yüzden engelli bireylerin zorlukları aşıp başarıya ulaşması onların hayata umutla bakmalarından kaynaklanıyor. Ben bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski