Başına Çorap Örmek ile İlgili Kompozisyon

Başına Çorap Örmek ile İlgili Kompozisyon

Başına çorap örmek deyiminin anlamı, bir kimseyi onun haberi olmanda çok zor bir duruma düşürmek şeklindedir. Maalesef ki biz istemesek de hayatta arkamızdan kuyu kazanlar oluyor. Bunun sonucunda içinde çıkılması güç bir durumda kalıyoruz. Dünyada sadece iyi şeyler yoktur. İyilikle beraber kötülük de vardır.

Kimi insanlar iyi biri iken, kimileri de kötülük peşinde koşmaktadır. Böyle olsun istemeyiz lakin dünyanın içinde bulunduğu durdum böyledir. Bazı insanlar başkalarının başına çorap örmek gibi kötü işler peşinde koşarlar. Hâlbuki böyle yapmak, çok yanlıştır. İnsanları zor duruma düşürmenin hiç kimseye faydası olamaz.

Örneğin siz yazılıdan çok düşük bir not almış olun. Bunu kimsenin bilmesini istemezsiniz haliyle. Aileniz zayıf notlar aldığını öğrenince size kızabilir. Onlardan korktuğunuz için bunu saklamak istersiniz. Ancak sınıftan bir arkadaşını evinize gelip de sizin zayıf not aldığınızı ailenize söylerse, o zaman çok zor ve sıkıntılı bir duruma düşersiniz. İşte bu halinizi anlatmak için başına çorap örmek deyimi kullanılır.

Sonuç olarak kötü kalplilerin yaptığı kendilerine kalır. Biz kötü olmaktan uzak durmalıyız. Kimsenin başına çorap örecek davranışlarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Çünkü başkalarını zor duruma düşürmek bize bir şey kazandırmaz. Aksine hem bize, hem de karşımızdaki kişiye zarar verir. Önemli olan iyi kalpli bir insan olmaya çalışmaktır. Dünya iyilerle güzelleşir ve hayatımız iyilikle anlam kazanır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski