Dostun Attığı Taş Baş Yarmaz Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde dostun attığı taş baş yarmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Dost bildiğimiz insan bizi açıkça eleştirir. Yanlışımızı yüzümüze vurur. Arkadan iş çevirmez. Dostun bu tutumu sanki bize taş atıyor gibi görünse de her şey hatamızdan dönmek, yanlış davranışlarımızdan kurtulmak içindir. Onun hakkımızda yaptığı eleştiriler aslında bizim başımıza bir şey gelmesini istememesinden kaynaklanır. Dostumuz eksik yönlerimizi yüzümüze söylüyorsa alsında bize iyilik ediyor.

Dostun bizim hakkımıza yaptığı eleştiriler, hakkımızda sarf ettiği bazı sözler zorumuza gitmez. Çünkü dostumuzun amacı bizim iyiliğimizi istemektir. Bizim yapacağımız şey, o zaman kendimizi düzeltmektir. Buradaki amaç tamamen iyi niyetlidir. Biz de bunun farkında olduğumuz için dostumuza o sözleri için gücenmeyiz.

Mesela samimi olmadığımız, birlikte hiç vakit geçirmediğimiz birileri hakkımızda bir şeyler konuşsa buna sinirleniriz. Çünkü bu ifadeler hoşumuza gitmez. Belki onlar art niyetli konuşuyor olabilir. Başkalarının bizimle ilgili kötü sözleri, eleştirileri canımızı yakabilir, sinirimize dokunabilir. Fakat hoşa gitmeyen türden de olsa dostlarımızın bizimle ilgili bazı gözlemleri oluyor. Bunları da açıkça bir ille ifade ediyorlar. Bu sözler başkaları tarafından söylense taş gibi ağır gelir, fakat dostun söylemesi bizim iyiliğimiz içindir.

Sonuç olarak dostun bize attığı taş, hatalarımızı görmemizi istemesindendir. Çünkü dost, dostunun iyiliğini istediği için bu sözleri çekinmeden dile getiriyor. Bunun sonucunda biz de aynı hataları, yanlışları bir daha yapmamayı öğreniriz. Bizim için taş diye nitelendirilen bir söz olsa da bu taş başımızı yarmaz. Çünkü dost, dostun kötü bir şey yapmasını istemez. Kısacası dost, her daim iyi olmamızı ister.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski